Afbeelding

Dutmella organiseert samen met Rudyard Kipling de JOTA-JOTI

Verenigingen

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air – Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen daarnaast bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit.
Dit jaar besloten scouting Dutmella uit Son en Breugel en scouting Rudyard Kipling uit Nuenen de koppen bij elkaar te steken en samen te werken bij het organiseren van de JOTA-JOTI 2017.

Ruim 250 scouts (met bijbehorende leiding) van beide scoutinggroepen verzamelden zich afgelopen weekend op het terrein van Rudyard Kipling in Nuenen. De oudere scouts begonnen vrijdagavond al aan deze JOTA-JOTI, terwijl de onderbouwgroepen zaterdag aansloten bij de activiteiten.

Een van de hoogtepunten tijdens dit weekend was de aanwezigheid van de Technobiel. De Technobiel is een enorme vrachtwagen vol met de nieuwste snufjes op het gebied van techniek. Even leek het er op dat de Technobiel onverrichte zaken weer naar huis kon vertrekken toen bleek dat de gekozen plek bij een school aan de Oude Landen niet bereikbaar was voor het enorme gevaarte. Gelukkig waren de collega's van scouting Panta Rhei de redders in de nood door hun terrein beschikbaar te stellen aan beide scoutinggroepen. Zo kreeg de Technobiel toch een plekje waar alle scouts de grote vrachtwagen met snufjes konden bezoeken.

Verder stond het weekend vooral in het teken van contact met elkaar en opdrachten uitvoeren met elkaar in gemengde groepen samengesteld uit scouts van beide scoutinggroepen. Een prachtige manier om kennis te maken met andere scouts. De samenwerking bleek een geweldig succes te zijn.