Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Lachen om huwelijkscapriolen met de Vestzakkomedie

Algemeen

Liefde half om half, zo heet de nieuwe voorstelling van de Vestzakkomedie, die op 3, 4 en 8 november te zien zal zijn in het Vestzaktheater. Ik sprak met Els van Kasteren, Mirjam Tilley en Anja Hebing, die wel een tipje van de sluier op wilden lichten.

Door: Lucas van As

Het verhaal draait om overspel, het speelt zich af in de enerverende jaren zeventig, maar dan in de bedaarde, huiselijke setting. Het is erg herkenbaar, voor velen een feest van herkenning in kleuren, kleding, muziek en huisstijl. Ook voor de jongeren onder ons zal het herkenbaar zijn, al is het uit de verhalen van ouders of grootouders.

Een turbulente dag
Liefde half om half toont ons in de beginscènes een turbulente dag uit het leven van twee echtparen, De Boer en Krooswijk. Binnen hun beider relaties bestaat het vermoeden van overspel, bij het ene echtpaar wat duidelijker dan bij het andere. Voor het publiek is het allang duidelijk hoe het echt zit, dat mag de pret niet drukken! Min of meer bij toeval gebruiken beide overspelige echtelieden een derde stel als alibi voor het vreemdgaan. Vanaf dat moment raken de levens van deze drie echtparen als een kluwen garen in elkaar verstrikt, te meer daar er ook maatschappelijke belangen in het geding zijn.

De verwevenheid wordt geaccentueerd in het toneelbeeld. De toeschouwers kijken tegelijkertijd naar twee verschillende huiskamers waar de handelingen letterlijk naast en door elkaar heen plaatsvinden. De echtparen zijn te herkennen aan hun eigen kleur: oranje voor De Boer, groen voor Krooswijk. Een van de hoogtepunten is het moment waarop twee dinertjes op twee verschillende dagen simultaan worden uitgebeeld.

Het zorgt voor vermakelijke capriolen die het waard zijn om te gaan zien!

Grimeur en acteur(s) gezocht!
De Vestzakkomedie geeft twee voorstellingen per jaar, een 'grote' voorstelling met 10 of meer spelers, en een kleine met vier tot zes spelers. Voor de grote voorstelling wordt een regisseur van buitenaf aangetrokken, voor een kleine voorstelling zoeken ze een regisseur uit de eigen gelederen. Voor 'Liefde half om half is de regie in handen van Mirjam Tilley. De cast bestaat uit Liesbeth Scheepens, Maarten van Beek, Sanneke van Gils, Wan Merks, Frits Helders en Anja Hebing.

De productie wordt verzorgd door Ada Slikker, Els van Kasteren en Dian van de Ven. Voor de grime zorgen Karin Hanraets en Maria van de Gevel. 'We zoeken nog een nieuwe grimeur. Het mag ook iemand zijn die eerst nog meekijkt en al doende leert', geven de dames aan. Sowieso is de groep aan het verjongen, onlangs is het gezelschap versterkt met Sanneke van Gils en Marjolein Verheijen. (Jong) talent is van harte welkom, met name mannen. Dus, als u interesse heeft in acteren, informeer dan bij de Vestzakkomedie!

Een diverse groep
Het is een diverse groep, de Vestzakkomedie. Maar het is wel echt een familie! Er is bij de Vestzakkomedie meer te doen dan alleen acteren, al draait het wel om acteren. De leden die niet meespelen in een voorstelling helpen op allerlei manieren mee. Iedereen vervult verschillende functies, wat voor veel afwisseling zorgt.

Voor elke voorstelling moeten de leden auditie doen, de regisseur kijkt welke speler het beste bij de rol past. Iedereen doet natuurlijk zijn best om een rol te krijgen, maar ze gunnen het elkaar. Iedereen die wil spelen, komt ook een keer aan de beurt.

Voor meer informatie over de voorstelling, of het kopen van kaartjes, verwijzen wij u naar de website van de Vestzakkomedie: www.verstzakkomedie.nl. Namens DeMooiSonenBreugelKrant wensen wij de Vestzakkomedie veel succes, wij verheugen ons nu al!

Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella