Afbeelding
Foto: Wil Feijen

IJsfeest nieuwe stijl bijna van start

Algemeen

Son en Breugel - Het IJsfeest in ons dorp start op vrijdagmiddag 15 december om 15:00 uur. Vanaf dat moment kunnen schaatsers terecht op de ijsbaan en is iedereen voor een hapje en een drankje welkom in de horeca. Op zondag 7 januari stoppen we er mee. De IJsbaan gaat dan om 18:00 uur dicht en de horeca sluit na het Eindfeest om 21:00 uur. De opbouwwerkzaamheden beginnen door de enorme vraag naar ijsbanen dit jaar al op woensdag 6 december. Op donderdag 11 januari zal er van het IJsfeest niets meer te zien zijn en starten de werkzaamheden voor de opbouw van de carnavalstent al bijna. 

We hebben dit jaar op verschillende gebieden veranderingen doorgevoerd. De ijsbaan heeft geen rondje rond de kiosk meer en de horeca exploiteert Stichting IJsfeest dit jaar zelf.  Uiteraard gaat de aandacht uit naar schaatsen en gaan onze ijsmeesters zorgen dat het ijs er weer prima uit ziet. Om het comfort van de vrijwilligers en de schaatsers te verhogen vindt de schaatsverhuur dit jaar in een tent plaats en ligt de toegang van de ijsbaan aan de kant van de Torenstraat.

Daarnaast is dit het laatste jaar dat we de ijsbaan koelen met behulp van stookolie. Vanaf volgend jaar zal de ijsbaan op groene stroom draaien zodat we bij kunnen dragen aan een schoner milieu. In de loop van het jaar zal Enexis hier de benodigde voorzieningen voor aanleggen. Als bestuur vinden we het fantastisch dat de gemeente Son en Breugel dit mogelijk gaat maken. 

De horeca heeft naast het paviljoen voor het eerst een buitenterras met bar en is er een speciale foodtruck van Snackmobiel. We hebben binnen de tent toiletvoorzieningen geregeld zodat iedereen hier comfortabel een bezoekje aan kan brengen. De hele exploitatie van de horeca is in handen van Sonse mensen. Naast Brian Aertse van Snackmobiel zal de horeca geleid worden door Rob Meulenbroeks en Patricia van Buul, in het dagelijks leven de exploitanten van café het Raadhuis. Wij zijn erg enthousiast over de drive die zij hebben om het IJsfeest een extra impuls te geven.  

Het bestuur heeft de ambitie om met het IJsfeest de inwoners van ons dorp nog meer te verbinden onder het motto 'van en voor de gemeenschap van Son en Breugel'. Daarom hebben we verschillende activiteiten in het programma opgenomen die een bezoekje aan het IJsfeest meer dan waard maken, ook als je geen behoefte hebt om te schaatsen. Zo hebben we bijvoorbeeld op zondag 17 december de grootste winter BBQ van Son en Breugel in samenwerking met Keuslager Schutjes, en is er op vrijdag 15 december een eindejaarsproeverij georganiseerd met Gall&Gall. De komende jaren willen we dit soort samenwerkingsverbanden verder gaan uitbouwen. 

Op vrijdag 22 december luiden we de kerstvakantie aan het einde van de middag in met een geweldig live optreden van een DJ met saxofonist Pim. Het schijnt dat Pim zo'n goede look heeft dat hij alleen daardoor al volle zalen trekt. De vrijdag er na op 29 december hebben we Live Piano's, een variant van Crazy Piano's. Jong en oud kunnen ter plekke muziek aanvragen die vervolgens live wordt opgevoerd. De laatste zondag hebben we traditiegetrouw het Slotfeest.  Het hele programma is verder in deze krant beschreven. 

Het bestuur dat verder bestaat uit Aschwin Balk, Ted Verouden en Willem Wennekes wil ik enorm bedanken voor de prestaties die ze geleverd hebben om onze ambities te realiseren. Tijdens het IJsfeest zijn ze te herkennen aan de blauwe jassen van één van onze sponsoren, Hooghuis Sport. 

In de horeca en op de ijsbaan zul je alle sponsoren zien die het IJsfeest mogelijk maken, financieel of indirect met ondersteunende dienstverlening. Onder andere de huurprijs van de ijsbaan is dit jaar sterk toegenomen, waardoor we extra hard financiële middelen nodig hebben. Op woensdag 3 januari houden we speciaal voor onze sponsoren een netwerkbijeenkomst. Met een drankje en een verrassingsoptreden van een Sonse artiest  gaan we er een gezellige avond van maken. De tent gaat dan om 20:00 uur dicht voor het publiek. 

We zijn natuurlijk enorm blij dat zo vele vrijwilligers ons helpen van het IJsfeest een succes te maken.  Vrijwilligers voor de organisatie en natuurlijk ook vrijwilligers tijdens het IJsfeest zoals dagverantwoordelijken, kassiers, terreinmeesters en ijsmeesters. Zij zijn samen met de sponsoren de ruggengraat van het IJsfeest. Als je het feest een warm hart toe draagt en nog wat tijd over hebt, meld je dan aan via de website. Ook vriendengroepen of verenigingen zijn van harte welkom.

Ik wens iedereen de komende weken heel veel plezier. In deze krant lezen jullie alles over betrokken, het programma en wetenswaardigheden over het IJsfeest. 

Namens het bestuur,
Camille Appels
Voorzitter Stichting IJsfeest
 

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel