Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Opening kerststal met lampionnenoptocht

Algemeen

Son en Breugel – Voor de St. Genovevakerk in Breugel  hadden zich al veel kinderen samen met papa en mama, opa en oma verzamelt. Veel kinderen hadden een lampion of een ander lampje bij en zo vormden zij een optocht met lampionnen die zou eindigen bij de Kerststal op het hertenkamp in Breugel.

Langzaam kwam de stoet in beweging met voorop blaoskapel Wa'n Klank die bekende kerstliedjes speelde.
Na een klein kwartiertje wandelen kwam de stoet met lampionnen aan bij de kerststal bij het hertenkamp. De deuren van de Kerststal waren nog gesloten en ervoor stond de burgemeester Hans Galliard. Het was dringen geblazen op het kleine terrein voor de Kerststal. De allerkleinste die het durfde stonden al direct vooraan bij de stal. Een enkeling bleef toch liever bij papa of mama of ging toch maar even wat dichter bij opa en oma staan.

De burgemeester legde aan de kinderen uit waarom de deuren van de Kerststal nog dicht waren. Ze waren namelijk te zwaar om alleen te openen en daarom had hij op de kinderen gewacht. Samen met twee kinderen opende de burgemeester de Kerststal en kon iedereen Jozef en Maria samen met het kindje Jezus zien. Een traditie die in Son en Breugel het begin is van de kerstviering. Na de opening van de Kerststal was er voor iedereen warme chocomel en een koekje. De Kerststal is vanaf nu te bezichtigen op het hertenkamp in Breugel.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding