Start Sjors sportief en creatief bij de Sonnewijzer
Start Sjors sportief en creatief bij de Sonnewijzer
foto

Kinderen in beweging dankzij Sjors Sportief

Algemeen

Dit jaar wordt voor de zevende keer Sjors Sportief/Sjors Creatief georganiseerd, het samenwerkingsverband van de LEV Groep en de gemeente Son en Breugel dat tot doel heeft kinderen in beweging te krijgen. Zowel in lichamelijk (Sjors Sportief) als geestelijk (Sjors Creatief) opzicht. Hoe kun je dit sportieve en creatieve initiatief beter opstarten dan met een tekenwedstrijd?

Door: Lucas van As
Foto's: Adrie Neervoort

De tekenwedstrijd werd gewonnen door Ella Staaks, de prijsuitreiking was op haar basisschool, PC De Sonnewijzer. Toen ik aankwam bij de school, was Michelle Driessen van de LEV Groep nog bezig het een en ander klaar te zetten. 'Het is mooi om te zien hoe de kinderen naar Sjors kijken, met verwondering in hun ogen. Zoals ze ook naar Sinterklaas kijken!' zegt Michelle. Nou, dat klinkt veelbelovend.

Sjors komt!
Sjors, we weten op dat moment nog niet of het de sportieve of creatieve versie is, is zich op dat moment aan het voorbereiden in een lokaal iets verderop. De kinderen, die even later binnenkomen, weten dan nog van niets. Vol energie kletsen ze met elkaar, soms even dansend, tot ieder een plekje gevonden heeft. Als directrice Gerry Bosch het woord neemt, verstomt het geroezemoes meteen!

Als Gerry Bosch aan de kinderen vraagt wat er te gebeuren staat, blijkt al gauw waarom: 'Sjors komt!' klinkt het uit vele kelen. Dan is het woord aan wethouder Vortman, die de kinderen vraagt waarom sporten en creatief bezig zijn belangrijk is. 'Daar wordt je sterk en gezond van!' en 'daar wordt je creatief van!' antwoorden de kinderen. Het is ook gezellig, om samen met andere kinderen dingen te doen, vult de wethouder aan.

Dan is het grote moment aangebroken, Sjors wordt erbij geroepen. Maar welke Sjors zou het zijn, Sjors Sportief of Sjors Creatief? 'Zullen we Sjors erbij roepen?' vraagt de wethouder. Kees Vortman telt tot drie, dan klinkt het luidkeels: 'SJORS!!!!!' Nog een keer! Sjors komt aangesneld, met een kleine schildersezel in de hand. Het is Sjors Creatief!

Winnares Ella
Bij een wedstrijd hoort een prijs. De winnende tekening van Ella Staaks, die op het boekje van Sjors Sportief/Sjors Creatief staat, is de perfecte combinatie van het sportieve en het creatieve element. De sport wordt vertegenwoordigd door een viertal ballerina's, het creatieve door een radio waar muziek uit klinkt en een schilderij op de achtergrond. Het is een leuke tekening, vindt ook Kees Vortman. Een terechte winnares, die een beetje verlegen wordt onder al die aandacht.

De wethouder overhandigt Ella als eerste een boekje van Sjors Sportief/Sjors Creatief, en natuurlijk de echte prijs: een grote, rode sporttas. Wat daar inzit, is ook voor mij de vraag…
Michelle Driessen heeft nog een leuke verrassing voor Ella én haar klasgenoten: van SonSport krijgt de hele klas een bootcamp!

Kinderen maken kennis met sport
Het boekje van Sjors Sportief/Sjors Creatief staat vol met sportieve en creatieve activiteiten van deelnemende verenigingen, clubs etc. Zo kunnen de kinderen kennis maken met een sport of creatieve activiteit waar ze interesse in hebben, wat voor zowel de deelnemende verenigingen als de kinderen van belang is. Bewegen is belangrijk, voor jong én oud. Het lichaam, maar ook de geest moeten in beweging zijn!

De muziek gaat aan, samen met de kinderen waagt Sjors een dansje! Het ene kind geeft zich als het ware over aan de muziek, het andere danst wat aarzelend. Al gauw doen alle kinderen mee, de sfeer zit erin! Ook de volwassenen kunnen niet stil blijven staan, iedereen klapt mee met de muziek en geniet van het feestje!

Doe mee!
Ter afsluiting bedankt Michelle iedereen. 'Zeg tegen jullie ouders dat je graag mee wilt doen!'
Groep 4 gaat nog op de foto met Sjors en wethouder Vortman. Alle kinderen proberen zo dicht mogelijk bij Sjors te komen.

Je kunt niet anders dan er vrolijk van te worden, als kinderen zo spontaan en enthousiast reageren.

Vanaf 7 maart mogen kinderen zich samen met hun ouders of verzorgers inschrijven. Voor meer informatie over Sjors Sportief/Sjors Creatief of inschrijving, ga naar www.sjorssportief.nl of download de Sjors App. Doe mee!