Harmonie Pro Honore et Virtute
Harmonie Pro Honore et Virtute

Koningsnacht vieren we samen in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Koningsnacht/concert

De achtergrond

"Wat zou het toch mooi zijn als we ook in Son en Breugel van een echt concert op Koningsnacht kunnen genieten." Zomaar een gedachte die enkele muzikanten van de Harmonie vorig jaar hadden toen ze samen met ruim 5.000 anderen op het dorpsplein in Deurne de tweejaarlijkse Royal Music Night bijwoonden. Jaren geleden klein begonnen traden in 2017 met de Koninklijke Harmonie Deurne grote namen als O'G3NE, Romy Monteiro en Laura van den Elzen, maar ook een keur van lokale zangers en artiesten op. En inderdaad hoe geweldig zou dat zijn. Maar is het ook echt mogelijk om dit in 2018 te realiseren?

Koningsnacht in Son. Hoe doe je dat dan?

Wij zijn ervan overtuigd dat we dit ook voor Son en Breugel kunnen organiseren. Alle ingrediënten zijn tenslotte aanwezig: een fantastische Harmonie, veel lokaal zangtalent, een bruisend dorp dat wel van een feestje houdt, en het allerbelangrijkste: enthousiaste vrijwilligers die er samen iets moois van willen en kunnen maken en de handen ineen hebben geslagen.

Al direct bij het eerste overleg tussen het Oranjecomité en Harmonie Pro Honore et Virtute (al voor de zomer 2017!) bleek er voldoende animo te zijn om het verlangen om te zetten in daden. Bij beide organisaties leefde de gedachte dat de start met een gezamenlijke feestavond een prachtige toevoeging aan het programma van de Koningsviering zou zijn. Een programma dat je samen viert in ons eigen dorp! Vandaar ook het motto van dit concert: Koningsnacht vieren we samen in Son en Breugel

Met vele vrijwilligers organiseert het Oranjecomité al jaren een mooi programma in het centrum, in de Gentiaan en in Breugel. Door de verbinding met de Harmonie organiseren we dit jaar ook op Koningsnacht samen een prachtig concert. Een concert bedoeld om de breedst mogelijke doelgroep van jong tot oud uit ons dorp met elkaar te verbinden.

Een Koningsconcert, wat kunt u verwachten

Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt aan het concert. Het Harmonieorkest repeteert al enige tijd samen met de artiesten voor een zeer gevarieerd muziekprogramma. Hoewel we niet alles nu al willen verklappen, enkele tips van de sluier:
- Het plein sfeervol verlicht en ingericht, vol met publiek
- Een groot podium voor op het plein
- Een top orkest met prachtige moderne nummers van bekende artiesten
- Zangers en zangeressen van lokale bodem
- Gratis toegang voor iedereen die wil genieten van een prachtig concert
- Verrassende optredens
- …….

Even voorstellen

Zoals in onze vorige uitgave gemeld, willen we de deelnemers aan het Koningsconcert van 26 april graag aan u voorstellen. Zij nemen deel aan de repetities van het harmonieorkest Pro Honore et Virtute. Vandaag is de beurt aan Milou Gevers en Jolijn de Greef.

Door: Henriette van Berkel

Een kwartier voor aanvang van de repetitie is het een gezellige drukte. Het opstellen van de instrumenten, uitzoeken van de muziek en gewoon even bijpraten onderling. Maar zodra Johan Smeulders op de bok klimt en tot stilte maant, wordt het serieus.

Milou
Als eerste soliste is Milou Gevers aan de beurt. Zij is met haar 16 lentes de jongste, studeert tweetalig HAVO aan het Stedelijk College in Eindhoven in het vierde jaar. Daarnaast werkt ze bij De Zwaan in Son, dus mogelijk heeft u haar al eens gezien. Met haar hobby's erbij: volleybal, zingen en acteren heeft ze een druk leventje. In 2012 heeft Milou de kinderhoofdrol gespeeld in de musical "The Beauty and the Beast" in Knokke Heist en dat vond ze supergaaf. In 2014 heeft ze musical les gehad en later heeft ze diverse zangoptredens georganiseerd. Haar deelname aan het Koningsconcert ziet ze als een unieke kans om iedereen in Son en Breugel te laten zien wat ze kan, want muziek en theater betekenen alles voor haar, zoals ze zelf zegt: "dat laat iets bij me kriebelen".

Jolijn
Jolijn de Greef is een 20-jarige logopedie studente. Vanuit haar studentenhuis in Nijmegen komt ze graag elke week terug voor de repetities, want zegt ze: " ik ben super blij dat ik de kans krijgt om op zo'n gaaf podium te staan stralen bij het Koningsconcert". Jolijn is er een uit de categorie kinderen die eerder kon zingen dan praten. Als kleuter van groep 1 zong ze tijdens het "limonadeconcert" op de Klimboom in Best en op haar 10de belandde ze in de musical Joseph van Joop van de Ende. Ze kreeg de smaak te pakken en er volgden meerdere optredens en vooral zangles. Nu is ze 9 jaar verder en is ze nog steeds niet uitgeleerd bij haar zangcoach Helga Westerman. Voor haar is het de eerste keer dat ze met een groot orkest mag optreden. Ze heeft er zin in, vooral omdat ze zich volledig opgenomen voelt in het orkest.

Meer informatie en contact

Voor het Koningsconcert 2018 zie het tabblad "nieuws" op deze site en volg de nieuwsberichten in de lokale media, op de Facebookpagina van Pro Honore et Virtute en de website van het Oranjecomité Son en Breugel

Jolijn de Greef
Milou Gevers