Alex Akela en Birgit Wijdemans
Alex Akela en Birgit Wijdemans

LLoyd Spiegel, Alex Akela en Birgit Wijdemans op het podium bij Lazy Sonnie Afternoon

Algemeen

De Australische Lloyd Spiegel komt weer naar Nederland. Wij zijn zeer vereerd dat we deze Multiple Australian Blues Music Award winner nogmaals op ons Lazy Sonnie Afternoon podium mogen verwelkomen. Samen met Alex Akele en Birgit Wijdemans in het voorprogramma belooft 8 april een grandioze muzikale double bill middag te worden.

Lloyd Spiegel
LLoyd Spiegel is nog geen veertig, maar heeft al meer dan 25 jaar podiumervaring. Momenteel tourt Lloyd Spiegel de wereld rond enkel gewapend met een akoestische gitaar en een stompbox. Hij beschikt over een indrukwekkende fingerstyle techniek en een bijzonder krachtige en warme stem. Met een negental cd's op zijn naam, een onafgebroken tourschema en dito podiumervaring is hij uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische bluesscene in Australië.
Rhythm Magazine vatte al zijn kwaliteiten samen in een zin: "It's a powerhouse of brutal honesty." Alles bij Spiegel is krachtig, virtuoos en oprecht, of het nu om zijn stem, gitaarspel of teksten gaat. Dan weer laat hij bonkige geluiden uit broeierige swamps horen vol gemeen harde gitaargeluiden, om vervolgens een wiegend lied en een swingende shuffle van de katoenvelden of een jazzy ballad uit een rokerige club in New Orleans voor te schotelen. Allemaal gespeeld met een indrukwekkende fingerstyle techniek.
Het toonaangevende Australian Guitar Magazine nam Lloyd op in een lijst van de vijftig Australische topgitaristen aller tijden. Nadat hij in 2016 voor zijn "Double Live Set" maar liefst vier Australian Blues Music Awards mocht ophalen deed hij het dit jaar nog eens dunnetjes over met zijn nieuwste plaat "This Time Tomorrow" welke werd bekroond met de titels van 'Artist of the year' en 'Album of the year".

Alex Akela en Birgit Wijdemans
Alex Akela Van klassiek geschoold violist tot singer-songwriter, multi-instrumentalist, vertaler en componist. Alex schrijft nauwlettende observaties en eerlijke ontboezemingen. Hij is scherp, soms sarcastisch, maar ook lyrisch en kwetsbaar. Het contact met de luisteraar is zijn voornaamste drijfveer.
Birgit Wijdemans Van zingen als twaalfjarige in de band van haar vader tot veelzijdig vocalist. Haar stem vertolkt waar zij van houdt: van spetterend en groots tot kraakhelder en adembenemend klein. Wie luistert, hoort diepgang en passie in haar veelzijdigheid. Voor Birgit is muziek communicatie van hart tot hart.
Alex & Birgit delen een zeer brede muzikale belangstelling en werken in studio's en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals Blues, Soul, Jazz, Folk en Americana. Hun synergie is onmiskenbaar en zorgt voor optredens die je bijblijven.

Aanvang / toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.
De zaal is vanaf +/-15.00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed. Zonder jullie gift zijn deze unieke optredens niet mogelijk. Dus geef gul.
De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.
Website

Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden.
Tot zondag 8 APRIL 2018 in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.

Alex Akela en Birgit Wijdemans