Heidi van Geffen en Ilse Maas
Heidi van Geffen en Ilse Maas Foto: Adrie Neervoort

Liefdadigheidsmanifestatie ten bate van de kleine Dani

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 10 juni vindt er op Sportpark Schuttersheide (SBC terrein) een benefietconcert plaats voor de zieke Dani en de strijd tegen Duchenne. We praten met de organisatoren van deze manifestatie, Heidi van Geffen en Ilse Maas. De opbrengst van dit evenement gaat naar de stichting Dani en de strijd tegen Duchenne.

Door: Arjen Strik
Foto: Adrie Neervoort

Bloed zweet en tranen
"We zijn een gelegenheidsduo," zegt Heidi, lachend. "Twee sterke vrouwen, die elkaar toevallig tegenkwamen door dit project, maar gelijk een bijzondere klik hadden." Heidi vertelt hoe het idee ontstaan is. "Ik werk bij de Kinderopvang van Thermae Son. Toevallig raakte ik in gesprek met de ouders van Dani. Een dapper jongetje van 1 jaar, die als therapie voor zijn spierziekte Duchenne regelmatig in het water vertoeft van zwembad Son. Zijn ouders vertelden hoe zijn spierziekte hun leven op zijn kop gezet had en wat dat voor consequentie dit had, ook in financiële zin, denk aan een verbouwing, een rolstoelbus etc."

Heidi heeft zelf ook het nodige achter de kiezen en wilde graag als sociaal bewogen vrouw wat voor deze mensen betekenen. Ze hoorde dat de ouders van Dani een groot fan zijn van volkszanger Django Wagner en kreeg een idee. Zo is ze in contact gekomen met Ilse Maas.
Ilse pakt het stokje over en vertelt: "Ik weet wat het leven met een beperking voor je betekent en hoe waardevol kinderen voor ouders zijn. Ik ben al jaren een grote fan van Django (niet opschrijven hoor) en ken hem persoonlijk, dus nadat ik het idee hoorde van Heidi om hem uit te nodigen voor een optreden voor Dani, heb ik hem gebeld en hij was meteen enthousiast. 'Ik doe mee,' zei hij gelijk."

Van het één komt het ander
De dames vervolgen: "Gaandeweg groeide het idee om een hele dag met meerdere artiesten te organiseren. We hebben dezelfde smaak, we zijn weer in de telefoon geklommen en naast Django hebben we Grad Damen, Jan van Est, Jordy van den Boer, Jeroen van Zelst, Jan Tol, Mark Elbers en Danny Canters weten te strikken." Kortom, de crème de la crème van het Nederlandse lied treden op van 12.00 tot 20.00 uur in een tent op het SBC-terrein. De dag wordt aan elkaar gepraat door presentator Theo van Veghel en DJ Rene Ulehake verzorgt zijn show tussen de optredens van de zangers.

Ook aan de kinderen is door de dames gedacht. Er zijn leuke activiteiten, zoals clowns, schminken en er staan springkussens. Ook staat er in de tent een snackwagen en is er een bar voor het bekende natje en droogje. "Een hele organisatie, het heeft ons bloed zweet en tranen gekost, maar we hopen op een grote belangstelling, die hopelijk veel geld oplevert, waarmee de ouders van Dani weer even vooruit kunnen en een stuk van hun zorgen weg neemt."

Tenslotte willen ze de vele sponsoren bedanken, zonder wie ze dit evenement niet hadden kunnen organiseren. De organisatie is bijna rond. Al kunnen de dames nog wat vrijwilligers gebruiken voor het plaatsen van hekken, de kassa, parkeerwachters en schoonmakers.

Vrijwilligers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Ilse Maas: 06-21207907 of Heidi van Geffen: 06-12873535.

Kaarten voor de dag zijn in de voorverkoop te bestellen via Facebook: Benefiet Dani & de strijd tegen Duchenne, voor maar €12,50 of aan de kassa a €15,00. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, pinnen is mogelijk.

.

Ilse Maas en Heidi van Geffen
Ilse Maas en Heidi van Geffen
Afbeelding