Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Verkiezingen Jeugdgemeenteraad komen er weer aan

Algemeen

Son en Breugel - Van 11 tot 15 juni aanstaande zijn er weer verkiezingen voor de Jeugdgemeenteraad in Son en Breugel. De komende weken zal hiervoor campagne worden gevoerd door de leden van de Jeugdgemeenteraad, op hun eigen basisscholen.

Vrijdag 1 juni bezocht Hans Gaillard, voorzitter van de Jeugdgemeenteraad samen met raadslid Joris van Dam basisschool de Bloktempel. Ze waren naar de basisschool gekomen om uitleg te geven aan de leerlingen van groep 6 waarom de jeugdgemeenteraad belangrijk is. Maar ook om uit te leggen welke invloed een jeugdgemeenteraad kan hebben binnen een gemeente als Son en Breugel.

Daar hadden zij zelfs voorbeelden van, zoals de stickers die laatst op speeltoestellen in speeltuinen in Son en Breugel zijn geplakt, maar ook een verkeersbord dat geplaatst is op de Afrikalaan. Allemaal ideeën van de jeugdgemeenteraad!

Zo wist de burgemeester samen met raadslid Joris van Dam de kinderen al snel enthousiast te krijgen om zich verkiesbaar te stellen.

Als speciale gast kwam ook India Geuze uit groep 7, lid van de jeugdgemeenteraad. Zij vertelde enthousiast over haar ervaringen en hoe zij mee had gedaan aan de verkiezingen, waardoor zij uiteindelijk werd verkozen.

Bij de vraag wie zou zich verkiesbaar willen stellen voor de je jeugdgemeenteraad staken veel kinderen een vinger op. Dus weer nieuwe leden en ideeën voor de toekomst.

De jeugdgemeenteraad laat kinderen op een serieuze manier kennis maken met de democratie en de gemeentepolitiek. Wie weet zit de nieuwe wethouder van de toekomst nu al in de jeugdgemeenteraad!

Na de verkiezingen zal per school één kind uit groep 7 afgevaardigd worden om zitting te nemen in de Jeugdgemeenteraad, samen met een kind uit groep 8 dat er al in zit. Hiermee ververst de groep zich jaarlijks en leren zij van elkaar.

Na de zomervakantie worden de nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad geïnstalleerd door burgemeester Hans Gaillard.

Afbeelding