Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0f0b4e
Foto: Annie Maessen

De Zwaan en La Sonnerie zorgen voor denderend dorpsfeest

Son en Breugel - Het was in Son en Breugel niet onbekend natuurlijk en de bewijzen waren in een lange reeks van jaren al dubbel en dwars geleverd. Als de familie van de Loo ergens voor gaat,dan doen ze dat ook voor honderd procent. En dat werd afgelopen zondag ten overvloede nog maar eens bewezen met de viering van het 25-jarig jubileum van de Zwaan en La Sonnerie.

Door: Ad Louwers

De zilveren horecaketting tussen beide horecazaken werd letterlijk gespannen over een voor het verkeer afgesloten Nieuwstraat met één lange lunchtafel waaraan ruim 700 gasten met stijgende verbazing over het gebodene aanschoven voor een copieuze lunch. Zo'n massaal openlucht gebeuren staat en valt natuurlijk met het weer, maar dat werkte gelukkig op een perfecte manier mee. De stemming was dan ook van begin af aan opperbest
Probeer zoveel mensen maar eens allemaal en vrijwel tegelijkertijd aan het eten en drinken te krijgen. De zwarte brigades van de Zwaan en La Sonnerie lukte het feilloos dankzij een uitgekiende manier van werken en een tip top voorbereiding. En dat resulteerde voor iedereen in een uitgebreid pakket etenswaren compleet met een warm gekookt eitje en een rechtstreeks uit de oven geserveerd worstenbroodje. En met voor iedereen een speciaal ontworpen mok als blijvende herinnering.
Niet alleen de aantallen wekten verbazing, maar zeker ook de snelheid en correctheid , waarmee alles zonder mankeren werd opgediend. Een cateringprestatie van formaat en een bewijs voor het vakmanschap, waarvanr burgemeester Hans Gaillard in zijn openingswoord al had gewag gemaakt. Alle deelnemers waren dan ook zonder uitzondering vol lof over deze unieke Sonse happening.

Vakmanschap
Vakmanschap is ook het woord, dat vaak terugkwam in de gesprekken, die je hoorde op de aansluitende informele receptie in de voortuin van hotel La Sonnerie, waar heel veel relaties, klanten en dorpsgenoten de jubilerende familie van de Loo -met een stralende moeder Annie als feestelijk middelpunt- , de hand kwamen schudden en kwamen complimenteren met wat er door hen in de afgelopen jaren in Son tot stand is gebracht.
Vanaf het moment, dat Annie en Wim de stap waagden naar het klooster aan de Nieuwstraat en er tegelijkertijd een jongere generatie de scepter ging zwaaien bij de Zwaan, was het dorp twee sterke horecagelegenheden rijker, waar iedereen zich thuis voelt. En daar werd op deze zonnige middag, waarop onze dorpszanger Aris Weel met enkele feestelijke nummers zorgde voor de van hem vertrouwde muzikale inbreng, menig glas op geheven, terwijl ook hier de hapjesbrigade zich van haar beste kant liet zien, zodat het goed toeven was op het grasveld van La Sonnerie.
Tekenend voor de voortdurende bedrijvigheid van de familie was dat de geplande editie van Lazy Sunny Afternoon gewoon doorging in de kapelzaal en dat ook de in dit feestweekend aanwezige hotelgasten zich, zij het ongetwijfeld met lichte verbazing, in het feestgedruis meldden. Alles onder het in de familie van de Loo te allen tijde gehanteerde motto "The show must go on".

Feestelijk slotakkoord
En dat gold zeker ook voor de daverende afsluitende feestavond in de grote zaal van de Zwaan, die vanaf de klok van half negen uitpuilde van de gasten. Samen met de terecht trotse familie en onder begeleiding van de band Green Apple en DJ Geert Verschuren werd een daverend slot gebreid aan een onvergetelijke dag, die niet alleen een mooie terugblik vormde op een kwart eeuw van de Loo horeca, maar ook voor de aanstormende derde generatie een fundament zal zijn om in de beste tradities verder te bouwen.
"Daar heb ik wel vertrouwen in", verklaarde Bert Jan tevreden rond middernacht op het toen nog overvolle terras van de Zwaan. "Uiteindelijk hebben de jongeren ons draaiboek samen perfect uitgevoerd, zodat wij zelf te gast konden zijn op ons eigen feestje. En dat hebben ze heel goed gedaan. Eigenlijk kan ik nu wel met pensioen", lachte hij.
Maar als u het ons vraagt, dan denken we, dat dat voorlopig nog niet zal gebeuren, want de familie zit nog vol met plannen. Net zoals de afgelopen succesvolle vijfentwintig jaren.
Die van die zilveren horecaketting…..

Als cadeautip vroeg de familie om een gift voor de Emiliusschool in Son en Breugel. Het totaalbedrag zal later worden geschonken aan de Emilliusschool, DeMooiSonenBreugelKrant zal daar natuurlijk ook aandacht aan schenken, meer hierover in onze volgende uitgave.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>