Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 335033
Foto: Wil Feijen
fotoserie

50 jaar TV Pieter Brueghel groots gevierd

Son en Breugel - Tennisvereniging TV Pieter Brueghel heeft haar 50 jarig bestaan op 9 en 10 juni jl. groots gevierd. Voor alle leeftijd categorieën was er een actief en gezellig weekend georganiseerd!

Op zaterdag 9 juni werd begonnen met een zeskamp voor de jeugdige en actieve leden. Na de prijsuitreiking daarvan feliciteerde burgemeester Gaillard de vereniging Pieter Brueghel officieel. In zijn speech blikte de burgemeester terug op het ontstaan van de vereniging en de groei door de jaren heen. Het begon allemaal met het initiatief in 1967 van de dames Nel Huy en Toos Dorsman. Deze dames haalden in de nieuwe wijk Verwer-Zager- en Snijder-straat in 't Eigen in korte tijd 100 handtekeningen op, waarmee de toenmalige wethouder zijn belofte na moest komen en twee gravelbanen konden worden aangelegd. In 1968 werden de banen door de toenmalige burgemeester P. Steinweg geopend.

Dankzij dat initiatief en de 117 eerste leden, hebben de huidige 566 leden een prachtig tennispark en een fraai paviljoen met uitzicht op alle banen. De vereniging is die eerste leden zeer erkentelijk, burgemeester Gaillard kon in samenwerking met het bestuur een fraaie jubileumspeld uitreiken aan de 50-jaar jubilarissen, die momenteel nog lid zijn van de vereniging. Het merendeel van hen geniet een dusdanige gezondheid, dat zij zelfs nog wekelijks actief het tennissen beoefenen.

Op deze wijze konden de huidige leden ervaren, wie door hun bijdrage voor deze mooie tennisvereniging uiteindelijk gezorgd hebben. Deze gezonde en gezellige vereniging heeft door de jaren heen in Breugel veel sportiviteit en saamhorigheid gecreëerd.

Hierna werd de feestavond geopend met een BBQ en het optreden van de Gravelsingers. Ook zij hebben een jubileum te vieren, ze werden 30 jaar geleden opgericht met leden van TV Pieter Brueghel, mede voor deelname aan de Sonse Liederentafel. Het optreden van deze heren zorgde voor een gezellige sfeer, het was een uitstekende voorbereiding voor het avondfeest. Om 20.00 uur 's avonds werden nog de felicitaties van de KNLTB door de heer Edwin Giethoorn in een fraaie oorkonde uitgereikt aan de voorzitter Paul Ruijters. Daarna kwam de band "Out of Basement" met de schwung van de jaren 70, wat zorgde voor een swingende avond. Ook de muziek van DJ Giel bracht de leden op de dansvloer.

Zondag 10 juni werd begonnen met een gezamenlijke brunch, die door de plaatselijke sponsors van de tennisvereniging verzorgd werd. Daarna werd door BMT Tennis B.V. een tennisclinic gehouden, waarbij de leden zelf de snelheid van hun tennisservice konden meten. De hoogste snelheid was maar liefst 185 km/u!. Na deze tennisclinic en een heerlijke saté werden fraaie prijzen van de sponsors verloot.

Meer informatie http://www.tvpieterbrueghel.nl/

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>