Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Zangvereniging Eén van Zin zoekt gastzangers voor Kerstproject

Algemeen

Son en Breugel - Op het Sint Catharinagilde na is zangvereniging 'Een van zin' één van de oudste verenigingen van Son en Breugel. In 1875 opgericht als liederentafel en daarna doorgegroeid tot een mannenkoor. Vanaf 1961 werden er ook dames toegelaten, daarmee was een gemengde zangvereniging een feit. Het koor is springlevend en vol van energie in de tweede eeuw van haar bestaan en heeft een bijzonder Kerstproject op stapel staan.

Professionele begeleiding
DeMooiSonenBreugelKrant praat hierover met hun nieuwe dirigent Coen Swinkels, Rob van Heck, de vaste pianist van het koor en Jan Teerling, secretaris van de vereniging.

Coen Swinkels is eind februari 2018 als vaste dirigent bij Eén van Zin aangesteld. Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium en raakte steeds meer betrokken bij koorzang. Hij was voorheen o.a. de vaste dirigent bij het Vughts mannenkoor. Rob van Heck studeerde aan het Maastrichts Conservatorium. Naast het lesgeven en werken met veel koren waar hij begeleider van is, is het samen musiceren met collega's toch wel de rode draad in zijn beroepsleven.

Kenmerken van de zangvereniging
Jan Teerling geeft een korte toelichting: "We zijn een gemengd koor met ongeveer 43 leden. De sfeer binnen onze zangvereniging is open en spontaan. Ons repertoire bestaat in beginsel uit brede Profane, zeg maar niet kerkelijke muziek. We zingen zowel nummers uit bekende films als uit de popmuziek. Maar we brengen ook licht klassieke nummers ten gehore. Met elkaar muziek maken is een geweldige belevenis. Daarbij is koorzang leerzaam en ontspannend. Je komt in aanraking met bekende en nieuwe muziekstukken en leert deze anders te waarderen, op een verrassende wijze. Er gaat als het ware een nieuwe 'muzikale' wereld voor je open. Zingen is daarnaast goed voor je geest, het brengt je ontspanning."

Kerstproject 2018, gastzangers gevraagd
Jan vervolgt: "Ons koor geeft dit jaar twee kerstconcerten. We zoeken een twintigtal gastzangers die met ons vaste koor de kerstliederen ten gehore wil brengen. Op het programma staan Engelse carols en traditionele kerstliederen. De professionele leiding is in handen van dirigent Coen Swinkels met begeleiding van pianist Rob van Heck en violiste Ruth Walpot. De concerten zijn op 17 december in Berkenstaete en op kerstavond in de Genovevakerk te Breugel."

Is zingen uw lust en uw leven? Meld u dan uiterlijk 1 oktober aan via onze website of bel: 06-29157996 (na 18.00 uur). Deelname is gratis. De eerste repetitie is op 8 oktober in de Boerderij te Breugel. Een proefles is ook mogelijk. Nadere informatie staat op de website: http://www.zangverenigingeenvanzin.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding