Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 032269
Lezerspodium

Betere communicatie met inwoners?

Betere communicatie met inwoners?
Met enige verbazing en ook boosheid lees ik deze week zowel in de Mooi Son En Breugel Krant als het Eindhovens Dagblad een artikel over het feit dat er een betere communicatie met de inwoners van Son en Breugel moet komen. Zeker als ik lees dat ons dorp zo veilig moet zijn, dat ouders hun kind alleen naar school kunnen laten fietsen. En daar gaat het in mijn geval om.

Ik woon in de Kanaalstraat en ervaar dat Baetsen al jarenlang op dinsdag- en donderdagochtend het afval ophaalt, juist gedurende de tijd dat zowat alle scholieren richting Eindhoven naar school fietsen en ook automobilisten naar hun werk gaan. Het ophalen van het huisvuil en het daardoor stokkende autoverkeer is voor de fietsers levensgevaarlijk, omdat ze geen kant op kunnen. Zeker als het in de wintermaanden donker is, is het extra gevaarlijk. Ik spreek uit ervaring, omdat ook ik vaak naar Eindhoven ben gefietst gedurende dat tijdsstip.

Vanwege de veiligheid van de scholieren heb ik vele malen via de website de gemeente benaderd maar nooit (!) reactie gekregen. Uiteindelijk heb ik een jaar geleden op het spreekuur van de burgemeester mijn zorgen uitgesproken. Vanwege de veiligheid van de schoolgaande jeugd is daarom met Baetsen afgesproken om voor 9 uur in de gehele doorgaande weg van Son geen huisvuil meer op te halen. Dat heeft Baetsen ongeveer een maand volgehouden.

Maar tot mijn verbazing wordt nu al weer geruime tijd het huisvuil op beide dagen voor acht uur opgehaald. Opnieuw heb ik via de website van de gemeente Son en Breugel geprobeerd mijn zorgen kenbaar te maken maar weer kreeg ik nooit (!) een reactie. Daarom maar weer bij de burgemeester op bezoek, die mij beloofde nog diezelfde dag met Baetsen contact op te nemen. We zijn nu drie weken verder en wat denkt u? Voor 8 uur is al het huisvuil opgehaald.

En nu wordt gesproken over communiceren met bewoners, transparantie, meedenken, luisteren. Mij gaat het om de veiligheid van onze scholieren. Ik heb mijn best gedaan. Er werd niet naar mij geluisterd, ik voel me niet gehoord! Wat nu? Wie het weet, mag het zeggen.

Annelies Bouwens.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>