Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen Foto: Wil Feijen

Opnieuw stemmen voor Rotondekunst

Algemeen

Son en Breugel - Het Stakenburgfonds is nu een aantal jaren bezig met het project Rotondekunst (www.stakenburgfonds.nl). Dit met als doel om ons dorp te verfraaien met een kunstwerk op vier rotondes rondom het thema: Bevrijding in het verleden, heden en de toekomst. Het eerste kunstwerk is inmiddels gerealiseerd, in december wordt het tweede kunstwerk onthuld. Tot 21 oktober kunt u stemmen op uw favoriete ontwerp voor rotonde 3 en 4.

Keuze maken voor rotonde 3 en 4
Diverse betrokkenen hebben zeer uiteenlopende ontwerpen ingezonden. Hieruit is een selectie gemaakt, wederom kunnen geïnteresseerden hun stem uitbrengen en zo hun voorkeur kenbaar maken. In het gemeentehuis staan de zes genomineerde kunstwerken geëxposeerd. U kunt de kunstwerken bekijken op https://www.stakenburgfonds.nl/projecten-rotondes-2018. Ook kunt u op de website stemmen! Stemmen is heel eenvoudig via de site, met alleen uw e-mailadres en postcode. Mogen wij weer op uw stem rekenen?

Realisatie rotonde 1
In 2017 werd er ook flink gestemd. Descending Liberation van Senna van Lieshout werd als eerste kunstwerk gekozen. Dit kunstwerk is inmiddels vervaardigd, u kunt het bewonderen op de rotonde Kometenlaan/Planetenlaan in Breugel.

Realisatie rotonde 2
Als tweede winnaar werd Schemerlamp gekozen van Annelies Schoth en Anne Huddleston Slater. Dit kunstwerk wordt op dit moment geproduceerd en op 14 december 2018 is de onthulling op de rotonde bij woonwijk 't Zand.

Bent u geïnteresseerd in de sponsormogelijkheden of wilt u meer informatie?
Dit project kunnen we uiteraard niet alleen. Inwoners en ondernemers kunnen op verschillende manieren meedenken, meewerken en een bijdrage leveren. We zijn op zoek naar financiële middelen om de ontwerpen te realiseren. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

www.stakenburgfonds.nl
info@stakenburgfonds.nl

Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen