Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: c486b7
Foto:

Fout bij factureren inkomensafhankelijke eigen bijdrage

  Politiek

Son en Breugel - Een fout met het factureren van de inkomensafhankelijke eigen bijdrage kan cliënten die een of meer voorzieningen ontvangen op grond van de Wmo in de problemen brengen.

Voor deze voorzieningen (met uitzondering van rolstoelen) is het gebruikelijk dat men een eigen bijdrage betaalt.
Nu blijkt dat cliënten door administratieve fouten geen of een te lage eigen bijdrage hebben betaald voor de producten die zij afnemen van zorgverleners.
Dit is gebleken uit een recent uitgevoerde controle van de administratie van de gemeente.

De gemeente zet alles op alles om de administratie weer op order te brengen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) gaat aan betreffende cliënten een eenmalige rekening sturen voor de afgelopen periode. Vervolgens ontvangt de cliënt vanaf dan een maandelijkse factuur. 

Betalingsregeling
Deze eenmalige rekening kan behoorlijke zijn, daarom laat de gemeente op voorhand weten dat er met het CAK een betalingsregeling op individuele situatie bespreekbaar is. De cliënt kan na ontvangst van de factuur contact opnemen met het CAK om te bespreken welke mogelijkheden er zijn per individueel geval. De contactgegevens van het CAK staan vermeld op de begeleidende brief bij de factuur

Het CMD streeft er naar uiterlijk per 1 januari 2019 alle correcties te hebben verwerkt. Voor cliënten die een brief ontvangen en vragen hebben over de inhoud van deze brief, is het CMD bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00-13.00u via 0499 – 491 470 of via cmd@sonenbreugel.nl.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>