Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 42fe40
Foto: Wil Feijen

Nieuwe boksvereniging Xhofleer-Weber wil sportiviteit stimuleren

Son en Breugel - Op 18 september jl. hebben Gerard Xhofleer (47) en Freddie Weber (49) een nieuwe start gemaakt door een boksvereniging op te starten in Son en Breugel. Beiden willen het sporten en vooral de bokssport in een nieuw concept doorzetten. Hierbij hebben ze vooral heel veel steun gekregen van de gemeente, die zeer positief ten opzichte van dit initiatief staat.

Door: Henni van Hagen
Foto's: Wil Feijen

Samen met hun echtgenotes en Jordy en Sven (zonen van Gerard) en Rick en Dannie (de zonen van Freddie) zijn ze vol enthousiasme gestart met het lesgeven in de bokssport. Jordy Xhofleer is een bekend bokser. Dannie Weber voetbalde op hoog niveau en gaat zich nu inzetten voor de bokssport om les te geven en te trainen voor wedstrijden. Gerard bokst al vanaf zijn 13e jaar en Freddie is zelfs profbokser geweest. Dus staat er veel ervaring in de ring!

De intentie is om vooral de jeugd te stimuleren met elkaar te sporten, alles uit zichzelf halen en het zelfvertrouwen te vergroten en doelgericht te trainen. De jeugd veel te veel stil met hun mobieltjes , laptops e.d. , vinden Gerard en Freddie en daar moet verandering in komen! Het gaat Gerard en Freddie om het bewegen, beheersen en zelfvertrouwen te geven. Zeker voor kinderen, die onzeker zijn en misschien gepest worden.

Tijdens de training komen diverse aspecten aan bod o.a. concentratie, balans, kracht, reactievermogen en lenigheid, beheersen van agressie is ook belangrijk. De deelnemers worden ook mentaal sterker. Op dit moment trainen de volwassen dames nog met de heren, maar bij voldoende aanmeldingen willen Gerard en Freddie een aparte damestraining starten. De dames trainen vooral voor hun zelfvertrouwen en, ook erg belangrijk, om zichzelf te kunnen verdedigen. De heren zijn mensen die graag sporten en hun conditie willen opbouwen of zelfs trainen, om in de toekomst aan wedstrijden deel te nemen. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden, om in teamwork te sporten om de omgang met collega's te stimuleren.

Verder zijn Gerard en Freddie bezig samen te werken met andere sportieve initiatieven, zoals Sjors Sportief. Bij deze initiatieven kunnen kinderen zich aanmelden om bij diverse sporten gratis een paar keer mee te trainen en te zien welke sport het best bij hem of haar past. Ook Jeugdjongerenwerk wordt bij de vereniging betrokken om het sporten te stimuleren.

Tijdens een bezoek op een trainingsavond voor kinderen was te zien hoe fanatiek er gesport wordt. Vooral het sparren met elkaar was geweldig om te zien. Ik sprak bijvoorbeeld met Catootje van der Elzen, 12 jaar oud en al ruim 4 jaar aan het boksen, wat ook duidelijk te zien was. Ze traint elke week.

Ik vroeg aan haar wat ze het leukste vond van boksen en daar was ze heel duidelijk in: 'Vooral de techniek, het ontwijken, dat is mooiste wat er is', zegt Catootje, maar geen wedstrijden. Ook was te zien hoe Gerard en Freddie en hun zonen met veel passie bezig waren deze kinderen te trainen en les te geven. Kortom: een zeer sportieve familie, die zich vooral in wil zetten voor de jeugd en voor de bokssport in Son en Breugel.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via een inschrijfformulier en kunnen twee trainingen gratis mee doen. Of aanmelden via boksverenigingxhofleerweber@gmail.com. De contributie is laag gehouden, om iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen. Op 25 november is de officiële opening met demonstraties van de kinderen van de heren dames en zijn er wedstrijden. De trainingen zijn voor de jeugd op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur en voor volwassenen op dinsdag en donderdag van 19.30 tot 21.00 uur. De trainingen zijn in De Bongerd in Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>