Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Cursus Taal voor Thuis helpt ouders en kids verder

Algemeen

Son en Breugel - Kinderen uit taalarme gezinnen lopen een groter risico op laaggeletterdheid. Bij het etiket laaggeletterd ben je geen analfabeet maar heb je moeite met lezen, taal of schrijven. In ons land zijn dat 1 op de 6 mensen. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon. Vaak hebben laaggeletterden ook moeite met digitale vaardigheden waardoor zij niet goed kunnen participeren in onze samenleving. Door hun minder goede beheersing van de Nederlandse taal kunnen ze hun kinderen niet helpen zich op school verder te ontplooien. Uit onderzoek blijkt dat ouders een grote rol spelen in de ontwikkeling van hun kinderen en in het voorkomen van leerachterstanden door bijvoorbeeld het helpen met hun huiswerk.

Taal leren samen met je kind op de basisschool
Is Nederlands niet jouw moedertaal en wil je beter leren praten met de leerkracht van je kind of wil je je kind helpen met het huiswerk of goed kunnen voorlezen?
Vanaf 7 januari gaat er in Son en Breugel een prachtig initiatief van start. Namelijk taallessen vóór ouders met kinderen óp de basisschool.

De taallessen vinden plaats op basisschool De Harlekijn en op basisschool de Regenboog en zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Bibliotheek, de gemeente, Stavoor en de 2 basisscholen die samen een subsidie van OCW hebben binnen gehaald voor dit project; Taal voor Thuis!?
De ouders, met peuters, kleuters en kinderen tussen 2-12 jaar, kunnen dus gratis de lessen volgen! De cursus loopt tot juni en vindt elke week plaats. Er zijn op de Harlekijn nog 4 plekken en op de Regenboog nog 7.

Afbeelding