Afbeelding

Vuurwerk verkoop is gestart

Algemeen

Son en Breugel - Ook in Son en Breugel mag vuurwerk worden verkocht op 28, 29 en 31 december omdat 30 december een zondag is mag er ook op 28 december al vuurwerk worden verkocht.
Vuurwerk afsteken mag op 31 december van 18.00 tot 1 januari 02.00 uur. In vuurwerkvrije zones mag je geen vuurwerk afsteken.

Er gelden wel strenge regels voor het afsteken van vuurwerk. De politie ziet er op toe dat deze regels worden nageleefd. Zorg dus dat je op de hoogte bent van deze regels om boetes (of erger) te voorkomen.
De belangrijkste regels zijn:
De verkoop van vuurwerk is alleen toegestaan op 29, 30 en 31 december (als één van deze dagen op een zondag valt is ook 28 december een verkoopdag i.p.v de zondag) Op zondag mag er in heel nederland geen vuurwerk verkocht worden.
Per persoon mag er maximaal 25 kg vuurwerk worden meegegeven, koop je meer dan deze 25 kg, dan moet er een tweede koper meegaan.
Er mag per auto 25 kg vuurwerk worden vervoerd.
Er mag geen vuurwerk verkocht worden aan personen onder de 16, iedere koper dient  zich te kunnen legitimeren
Vuurwerk uit het buitenland is illegaal, je mag het niet bezitten, afsteken of verkopen
Vuurwerk dat voor oudjaarsdag wordt aangeschaft, moet gelijk meegenomen worden naar huis
Vuurwerk mag alleen afgestoken worden op 31 december van 18:00 tot 1 januari 2:00

Melden overlast door vuurwerk
Hoort of ziet u dat iemand vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden? Of op plekken waar dit niet mag? Of denkt u dat iemand illegaal vuurwerk opslaat, verkoopt of afsteekt? Dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.