Ducan Weijers
Ducan Weijers Foto: Wil Feijen

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Algemeen

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Eén genomineerde stelt zich graag aan u voor.

De Groenstylist genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018 

Duurzaamheid, Kwaliteit en Service, dat is waar De Groenstylist, Duncan Weijers, in de Heistraat 9 te Son en Breugel voor staat. Dat er meer te doen is dan alleen een boeket bloemen verkopen, is tijdens het gesprek wel duidelijk geworden.

Redacteur: Hennie van Hagen
Fotpgraaf: Wil feijen

Duncan is in 1997 een bloemenzaak in Aarle-Rixtel gestart. Het was een oud stage adres van hem. Maar er waren ambities voor iets anders na 13 jaar in Aarle-Rixtel. Als medeoprichter van de Businessclub voor Bloemisten, kwam hij Hanneke en Erwin tegen, toen de eigenaren van de bloemenzaak in de Heistraat. Hij hoorde van de plannen van Hanneke en Erwin dat zij naar Frankrijk wilden vertrekken. Na een paar gesprekken was de zaak snel beslist. Duncan werd de nieuwe eigenaar en is hier in 2010 gestart. En ook belangrijk, bestaande klanten blijven komen en hebben vertrouwen in de nieuwe opzet van De Groenstylist.

"Driemaal per week komt de grossier aan huis en op de tussenliggende dagen betrekken we van de groothandel. Bij de groothandels kopen wij bloemen en planten en bijzondere potten en vazen. Onze mooie collectie keramiek en glas kopen wij in bij de merken zoals Ecri-Living, Dutz en Des Pots waarvan wij ook regiodealer zijn", vertelt Duncan. Het klantenbestand is gegroeid en Duncan verzorgt bij veel bedrijven het interieur, ontvangstruimtes en ontvangstbalie's, zoals bij bijvoorbeeld Omroep Brabant, Lekkerland en Catena. Dit gaat via een afgesloten abonnement en er wordt vooraf besproken wat de wensen zijn. "Wekelijks worden de bloemen of planten geruild, dikwijls met vaas en al. Oude boeketten worden mee teruggenomen en de nieuwe bloemen of planten worden netjes op zijn plek gezet. Geen omkijken na voor betreffende bedrijven", geeft Duncan aan. Een service wat door de aangesloten bedrijven bijzonder gewaardeerd wordt.

Maar Duncan gaat verder. Particulieren kunnen ook van de service genieten die Duncan aanbiedt. Hij wil graag zijn klanten ontzorgen. Zo bezorgd Duncan regelmatig bij de bewoners van De Kleine Heide een mooi boeket bloemen die van tevoren door hun eigen kinderen zijn besteld. Een mooi idee.

Er bestaan in de bloemen wereld drie gradaties; goud, zilver en brons. Deze benamingen staan voor milieuvriendelijk geteeld, geen bestrijdingsmiddelen, geen kinderarbeid op de plantages in bijvoorbeeld Afrika waar veel bloemen geteeld worden en vandaan komen, goede arbeidsomstandigheden en het product het MPSA Keurmerk heeft. Dit geldt niet alleen voor de producten, maar ook voor de verlichting in de zaak. Wordt er ledverlichting gebruikt? Duncan ervaart dat er steeds meer bedrijven en ook particulieren vragen voor duurzaamheid. "We zijn heel hard op weg om het certificaat zilver af te ronden. We voldoen op dit moment wel aan alle criteria. Er worden veel en hoge eisen gesteld om dit begeerde certificaat te krijgen", aldus Duncan.

Verder nog de vraag of hij veel concurrentie ondervindt van de 'goedkope' bloemenzaken of supermarkten. Hierin is Duncan heel duidelijk. "Alles heeft zijn prijs, maar kwaliteit en service blijft altijd bestaan. Na een paar dagen hangen mijn bloemetjes nog steeds niet slap over de rand van de vaas." Duncan werkt op dit moment met twee parttimers en zijn moeder. Iemand met zeer veel ervaring en kennis van bloemen en planten. Zij geeft al jaren les en demonstraties aan studenten die de vakopleiding bloemisterij volgen.

Kortom, De Groenstylist is een zaak die gaat voor service en kwaliteit en heeft veel verschillende boeketten. Er is zeker voor 'ieder wat wils'. Van een klein boeketje tot een groot boeket, van bruidsboeketten tot bloemen en kransen bij een overlijden.

De Groenstylist is zes dagen in de week geopend en is aangesloten bij Fleurop. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.groenstylist.nl.

Ducan Weijers