Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: abb4ff
Foto: Ingezonden
Evenement

Drakenbootfestijn is een spannend en kleurrijk spektakel

Son en Breugel - Rotary Club Son en Breugel houdt op 30 juni een groots fondswerving evenement met als centraal thema een Drakenbootrace. Een spannend en kleurrijk spektakel, nieuw voor Son en Breugel als waterfestijn en onvergelijkbare competitie.

Drakenbootrace
Dragon Racing is een erg leuke en sportieve krachtmeting op het water. Volgens eeuwenoude tradities strijden origineel uitgedoste teams tegen elkaar in drakenboten. Tromgeroffel bepaalt het ritme en supporters moedigen hun team aan. Het race-parcours is 250 meter lang en is uitgezet bij de Sonse Jachthaven. De drakenboot is 12,5 meter lang en 1 meter breed, met een drakenkop en -staart. Voor op de boot zit de team-trommelaar met een grote trom, achterop staat een ervaren stuurman, die de boot bestuurt met de stuurpeddel en het team tactische aanwijzingen geeft. Centraal zitten 16 peddelaars, twee aan twee, die het verschil gaan maken. Telkens starten twee boten, elke race duurt circa twee minuten, maar is buitengewoon inspannend.

Voor wie?
Voor iedereen die kan zwemmen, met de leeftijd tussen de 16 en 66 jaar. Diversiteit is het leukst en een stevige competitiegeest maakt het bovendien spannend. Een verscheidenheid aan vaste- of gelegenheidsgroepen kunnen zich intekenen voor deelname. Teams uit het bedrijfsleven, studenten, sportverenigingen, kerken, middenstand, carnavalsverenigingen, horeca, politie, brandweer, verplegers en verzorgers, medici, notarissen, accountants, serviceclubs én alle andere categorieën die hier nog niet genoemd zijn.

Voor het goede doel
Het evenement heeft als primair oogmerk om geld in te zamelen voor het steunen van lokale goede doelen. Deze doelen worden in een later stadium bekend gemaakt. Sponsoren weten zich verzekerd dat hun gulle bijdrage één op één naar het goede doel gaat. Ook van het bedrag van de intekening voor deelname gaat het grootste deel naar het goede doel.

Jong en oud
Maar het is ook een sportieve competitie voor het hele dorp, van teams die elkaar normaal niet treffen. Bemanningen uitgedost in zelfverkozen uitmonstering en gesterkt door een eigen krachtige yell. Het is een feestelijke dag voor jong en oud. Familie en vrienden van de deelnemers, alsook voor de andere inwoners van Son en Breugel en wijde omtrek. Het is een feestelijke happening in Son en Breugel met eindelijk een evenement op het water. Het festijn is voor iedereen vrij toegankelijk, levert een bijdrage aan de diversiteit van het aanbod in de gemeente en heeft een onderscheidend karakter ten opzichte van andere evenementen. Een festijn zonder commerciële doeleinden en met goede samenwerking met andere organisaties, horeca, verenigingen, etc.

Festijn
Naast de hoofdakte van de race, worden op de kant levendige activiteiten ontplooid. Per slot moet er de hele dag voor iedereen iets te doen of te beleven zijn. Er zijn kramen met heerlijke gerechten van nationale en internationale keuken. Er worden spellen gehouden voor kinderen. Er is muziek en dorstige kelen worden via diverse tappunten voorzien. Een veiligheidsteam – gesteund door de EHBO en te water door de reddingsbrigade – zorgen voor een probleemloze dag en – zo nodig – de pleister op een blaar. Kortom een feest voor alle leeftijden en voor de hele gemeenschap.

Praktische informatie
De locatie is de Sonse jachthaven, Kanaaldijk Zuid 2. De wedstrijden worden gehouden tussen 11.00 en 18.30 uur. De prijsuitreiking is om 19.00 uur. Inschrijving via de website www.drakenbootfestijn.nl, alwaar ook meer informatie te vinden is. Vragen kunt u sturen naar drakenbootfestijn@gmail.com.

Rotary Club Son en Breugel maakt deel uit van Rotary International en heeft 40 leden, die allen als vrijwilliger dit evenement mee helpen organiseren. Rotarians wereldwijd zetten zich in hun nabije omgeving en wereldwijd in om te helpen de wereld een stukje beter te maken.

Emmy Grit
Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>