Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9943be
Foto: Ingezonden
Senioren

Themaochtend 'Kunst in de Philips-reclame (1891-1941)'

Son en Breugel - De werkgroep Welzijn en Zorg van de SeniorenRaad is er opnieuw in geslaagd een interessant onderwerp te vinden voor de maandelijkse themaochtend in De Boerderij. De heer Frans Wilbrink is bereid gevonden om een voordracht te houden over 'Kunst in de Philips-reclame'.

De voordracht beslaat de periode van 1891 tot 1941 en wordt gelardeerd met fraaie reclame-uitingen en met enkele filmfragmenten uit die periode. Aan de orde komen: de interessante geschiedenis van het ontstaan van de reclame-uitingen van Philips, waaronder het beroemde logo, de verschillende kunstenaars en hun bekendste bijdragen aan de reclamecultuur in deze boeiende periode van het Philips-concern. Van de eerste goedbedoelde pogingen tot en met een professionele aanpak door het oprichten van een speciale reclameafdeling; alles komt aan bod. Het belooft weer een gezellige en onderhoudende ochtend te worden, en niet alleen voor oud Philipsmedewerkers.

De werkgroep Welzijn en Zorg van de SeniorenRaad ziet u graag op 22 februari in De Boerderij, aanvang 10.00 uur. De Boerderij is gemakkelijk te bereiken via het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a in Son en Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor een kopje koffie of thee. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>