Afbeelding
Foto: Gertrud van der Lee

Valentijns-Muziekmiddag voor de Zonnebloemgasten

Algemeen

Voor de gasten van de Zonnebloem vond donderdag 14 februari een gezellig uitje in de Boerderij in Breugel plaats. Omdat het Valentijnsdag was, waren er slingers opgehangen met hartjes. Om 13.30 uur werd iedereen welkom geheten met koffie of thee met cupcakes met kleine hartjes erop. En hierna was het tijd voor de Valentijns-Muziekmiddag.

Voor de Valentijns-Muziekmiddag was troubadour / zangeres / verteller Mia Dekkers uit Overloon uitgenodigd. Oorspronkelijk komt ze uit Beek en Donk. In haar moerstaal wist ze met haar 'uit-het-leven-gegrepen' verhalen en leuke grapjes iedereen kostelijk te vermaken. Tussendoor zong Mia nog warme luisterliedjes. Mia heette iedereen welkom met een mooie leuze 'Ge moet af en toe ouw eige verwenne, want merrege hedde ginne tijd…'

Ze vertelde een mooi verhaal over haar leven vroeger en over haar ouders, haar twee zussen en negen broers. Het was hard werken voor die hele grote familie op de boerderij. Mia zong een mooi liedje over kind zijn. Ze vertelde dat elk kind op zaterdagmiddag in een teil gewassen werd. Zo gezellig, daar kan geen bubbelbad tegenop, aldus Mia. En ook over alle groenten die ze in 'hunne hof' hadden en elk dag vers aten. Er kwam ook een lied voorbij over de gezellige Brabanders. Ze wist iedereen te vermaken over allerlei onderwerpen, die voor iedereen heel herkenbaar waren. Wekken, de kelder schoonmaken, voor de uitzet sparen en over de afbraak van de boerderij.

In de pauze werd er een drankje geschonken en met hapjes rondgegaan. Helaas kwam er een eind aan het optreden. Mia had voor de gasten nog een afscheidslied wat iedereen nog gezellig kon meezingen bij het refrein. Iedereen heeft deze middag enorm genoten en heel veel gelachen. Ze hopen Mia nog eens terug te zien, want ze was nog lang niet uitverteld.

De Zonnebloem is nog steeds op zoek naar vrijwilligers m/v om dit allemaal mogelijk te maken voor de Zonnebloemgasten. Nieuwe gasten zijn altijd welkom. Voor info over de Zonnebloem, afd. Son en Breugel neemt u contact op met H. Lodewijks 0499-475143 of neem eens een kijkje op hun website www.zonnebloem.nl/sonenbreugel

 

Mia Dekkers