Afbeelding
Foto: Heemkundekring Son en Breugel

Wie en Wat staat er op de foto

Algemeen

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?


Op de foto van 13 februari (de verhuizing van de gemeente van het oude raadhuisje naar het nieuwe gemeentehuis) kregen we de volgende reacties. De onbekende vrouw is Joke Braam-van Bavel, de echtgenote van gemeentesecretaris A. Braam. Deze mededeling kwam van Ben Braam, jawel de zoon van. Martien Wouters corrigeerde de naam van de gemeenteopzichter: dhr. Wijk moet zijn dhr. Weick. Helaas is de man rechts op foto 70699 nog steeds onbekend.

De foto van deze week heeft betrekking op de feestelijkheden in Breugel ter ere van de honderdste verjaardag van Mina de Bresser in 1959. Een honderdjarige was in die tijd nog een uitzondering en er was dan ook alle reden om uitbundig feest te vieren. Op Mina's verjaardag (vrijdag 28 augustus) begon het feest om 9 uur met een H. Mis. 's Middags was er gelegenheid tot feliciteren en 's avonds gaven zangvereniging "Een van Zin" en harmonie "Pro Honore et Virtute" serenades. De volgende dag was er een optocht waaraan alle veertien buurtschappen van Breugel deelnamen. Iedere buurtschap had een of meerdere groepen of wagens samengesteld die een gebeurtenis uit het leven van de 100-jarige uitbeeldde. Op de foto wordt een verhuizing anno 1859 nagespeeld. Twee kinderen vormen het boerenechtpaar dat met de huifkar op weg is naar hun nieuwe woning.

De vraag luidt: hoe heten deze twee kinderen? Rechts staan twee personen die bij ons wel bekend zijn, namelijk de man met de pijp is Nol Versantvoort; met pet en horlogeketting kijkt Willem Broks toe. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar nummer 72827 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.
Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.