Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 8e103e
Foto: Carola van Doorn
Muziek

Muzikale lezing Johannes - Matthäus Passion

Son en Breugel - Stichting Passionele Projecten de Kempen houdt op dinsdag 19 maart een muzikale lezing in de St.-Genovevakerk in Breugel. Dirigent Cees Wouters gaat in op de overeenkomsten en verschillen die er zijn tussen de twee grote Passies van Bach: De Johannes Passion en de Matthäus Passion. Het Kempisch Kamerkoor zal de lezing muzikaal omlijsten.

Cees wouters gaat in op beide verhalen die uiteindelijk dezelfde strekking hebben maar door de evangelisten Johannes en Matthäus heel anders zijn ingekleurd. Bach heeft die verschillen in benadering ook verwerkt in zijn composities. In Bachs Matthäus is Jezus een mens met twijfels die lijdt en met wie men als luisteraars mee lijdt. Aan het einde van dit werk is er berusting. In zijn Johannes is Jezus de zoon van God die gezonden is als de Verlosser die uiteindelijk hoop geeft aan de mensheid. De Matthäus is emotioneler, de Johannes feller en nuchterder.

Ook gaat Cees Wouters in op de opbouw van beide werken en de symboliek die Bach erin verwerkt heeft. De overeenkomsten en verschillen worden door het Kempisch Kamerkoor hoorbaar gemaakt. Voor de delen uit de Matthäus Passion wordt Het Kempisch Kamerkoor opgesplitst in twee aparte groepen.

Op Goede Vrijdag 19 april vindt in de kerk van Eersel de twaalfde uitvoering plaats van de Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor. De lezing is onderdeel van diverse activiteiten die rondom de uitvoering van de Johannes Passion worden georganiseerd. Voor de liefhebbers van Bach een avond die ze niet mogen missen.

Datum: Dinsdag 19 maart
Locatie St.-Genovevakerk Genovevastraat 16 Breugel
Aanvang 20.00 uur - 22.00 uur
Toegang € 10,00
Zie ook www.kempischkamerkoor.nl

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>