Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: a44778
Foto: Wil Feijen
politie

Politiecontrole in De Gentiaan

Het toegenomen aantal auto-inbraken in Son en Breugel en in De Gentiaan in het bijzonder, baart ook de politie zorgen. Daarom doen ze er, samen met gemeente, buurt WhatsAppbeheerders en omwonenden, alles aan om de inbraken terug te dringen. Zo werd onlangs nog een informatieavond gehouden over het belang van de buurt Whatsappgroepen en heeft de politie dinsdag 12 maart een algemene preventiecontrole gehouden in deze wijk.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Controle bij toegangswegen
Alle voertuigen die De Gentiaan via de Afrikalaan of de Australiëlaan inreden werden door politie-eenheden aan de kant gezet. Ondanks de regen werden alle chauffeurs in beide straten gecontroleerd door de agenten. "De reacties van de chauffeurs waren zeer positief. Er zijn geen extreme voorvallen gebeurd tijdens deze avond", geeft Karin van den Broek, politieagente van de eenheid Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel aan. Ruim 90% van de automobilisten kon aantonen dat zij in de wijk woonachtig waren of bij familie op bezoek gingen.

Rij- en kentekenbewijs
Behalve de controle op het in het bezit hebben van het rijbewijs en kentekenbewijs, werden sommige auto's ook van de binnenkant gecontroleerd. "We hebben slechts twee verbalen uitgeschreven. Verder hebben we een aantal waarschuwingen gegeven voor het niet in het bezit hebben van de juiste papieren."

Zichtbare controles
De geplande actie die dinsdag 12 maart werd uitgevoerd, krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg. "We willen zowel zichtbaar als achter de schermen laten zien dat de auto-inbraken hoog op ons lijstje staan. We kunnen het niet alleen, we hebben de hulp nodig van de oplettende inwoners van deze wijk. Zie je iets verdachts, meld het dan. Samen staan we sterk", aldus Karin.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>