Logo mooisonenbreugel.nl
Marianne: ‘Dankzij onderzoek kan ik mijn kleinkinderen zien opgroeien.’   | Fotonummer: ed5454
Marianne: ‘Dankzij onderzoek kan ik mijn kleinkinderen zien opgroeien.’
Algemeen / Son & Breugel

Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectevrijwilliger

Son en Breugel - De landelijke collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp wordt van 15 tot en met 20 april gehouden. Dan gaan alle medewerkers en vele collectevrijwilligers de straat weer op. Met allemaal één doel: een volle collectebus. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal.

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig. Nederlanders zijn gelukkig vrijgevig aan collectanten. Dus hoe meer collectevrijwilligers, hoe hoger de opbrengst. De tijdsinvestering (een avond collectelopen is ongeveer twee uur) is het zeker waard. De inhoud van één volle collectebus is al snel goed voor:
- 3 keer een mooie pakjesavond
- een goede winterjas
- een dagje uit inclusief openbaar vervoer
- of een gym-outfit inclusief schoenen voor op school

315.000 kinderen die opgroeien in armoede: dat zijn er zo'n 3 per klas. Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, volwassenzorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen. Om dit mogelijk te maken is Nationaal Fonds Kinderhulp afhankelijk van giften en donaties.

Loop je ook mee?
Met jouw hulp steun je niet alleen Kinderhulp, maar draag je ook bij aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Aanmelden? Fantastisch! Dat kan bij: Ton Verstraaten, tel. 0499-476552 of tonverstraaten@kpnmail.nl en via: collecte@kinderhulp.nl.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>