Logo mooisonenbreugel.nl
Wild Romance   | Fotonummer: f36b7d
Wild Romance (Foto: Ingezonden)
Muziek

Lazy Sonnie Afternoon Festival 2019

Son en Breugel - Ter afsluiting van het lopende seizoen Lazy Sonnie Afternoon wordt op zondag 7 juli voor de vierde keer het Lazy Sonnie Festival gehouden. Veel mensen in Son en Breugel kennen de maandelijkse akoestische optredens van roots artiesten uit de hele wereld in de kapel van Hotel La Sonnerie op de zondagmiddag.

Redacteur: Hennie van Hagen

Afsluiting
Het seizoen loopt van september tot juni. Ter afsluiting vindt in juli het festival plaats in de voortuin van La Sonnerie. Het festival kent een hele andere opzet dan de reguliere afleveringen van Lazy Sonnie Afternoon; niet akoestisch maar full electric, geen solisten/duo's maar complete bands. De organisatie is er trots op om elk jaar weer topbands te kunnen contracteren met een grote verscheidenheid aan stijlen.

De bands die dit jaar optreden zijn:
1. Old Grey & Restless
Een bekende Sixties en Seventies coverband uit Son en Breugel met een vette soul invloed. Old Grey & Restless is een band met gerenommeerde Sonse artiesten aan boord, die garant staat voor een swingende start van het festival.

2. Mac Taple
Rock & Roll van de oude stempel, geïnspireerd op de fifties en de sixties. Al sinds 1975 bij elkaar met nog steeds de bandleden van het eerste uur, Peter Visser en Jan van Riet, aan het roer. Rechttoe rechtaan, maar swingen als een gek.

3. Captein Gumbo
Opgericht door leden van Toontje Lager en grondleggers van de cajun rage in Nederland. Vanaf 1987 promoten zij de cajun en zydeco muziek met Mark Söhngen uit Helmond als boegbeeld op accordeon. Op een van hun albums speelt ook Roel Spanjers mee, die men kent van een van de afgelopen Lazy Sonnie Afternoon.

4. Rootbag
Blues geïnspireerd op de hypnotiserende Mississippi Delta, sexy groves van New Orleans en zompige rhythm & blues met op gitaar de beste bluesgitarist van Nederland; Richard van Bergen en Jody van Ooijen op drums en Roelof Klijn op bas.

5. Wild Romance
Wat moet daar nog van gezegd worden? De legendarische band van Herman Brood. The Wild Romance is ook na de dood van Herman Brood aan de weg blijven timmeren met iconen Dany Lademacher en David Hollestelle nog steeds op gitaar en zang. Leadzanger Edgar Koelemeijer heeft de looks en de stem. De band is nog steeds een geoliede rockmachine. Dit is dé kans om Nederlands meest swingende en authentieke Rockers live te zien en te horen.

Gratis Festival
Het festival vindt plaats op 7 juli van 14.30 uur tot 22.00 uur in de voortuin van La Sonnerie. De entree is gratis. Om het niveau van de bands hoog te houden is er heel wat geld nodig. Daarom wordt er tijdens het optreden of na afloop rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage. Zonder deze bijdrage is het onmogelijk dit geweldige festival te blijven organiseren.

Sponsoren
Mochten er bedrijven of inwoners zijn van Son en Breugel die, in welke vorm dan ook, iets willen bijdragen dan zijn die van harte welkom. Vorig jaar was het schitterend weer. Het was zelfs zo heet dat er een enorme legerparachute aan te pas moest komen om als reuze parasol te dienen. Deze karakteristieke parachute zal ook dit jaar weer het festivalterrein opluisteren. Als de weergoden de organisatie weer zo gunstig gezind is, wordt het, gezien de bands, weer een onvergetelijk festival!

Emmy Grit
Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>