Logo mooisonenbreugel.nl
Expo Vresselse beeldhouwers   | Fotonummer: d0304c
Expo Vresselse beeldhouwers (Foto: Ingezonden)
Kunst

Beeldhouwers uit Son en Breugel exposeren hun recente werk

Son en Breugel / Sint-Oedenrode - Zo'n 32 beeldhouwers, allen lid van het beeldhouwerscollectief de 'Vresselse Beeldhouwers', exposeren op zaterdag 13 april en zondag 14 april hun werk van de afgelopen twee jaar in een prachtige tuin op het Landgoed Zwijnsbergen aan de Vresselseweg 69 te Sint-Oedenrode (de weg van Breugel naar Nijnsel). Onder de exposerende beeldhouwers bevinden zich ook zes beeldhouwers uit Son en Breugel; Jacques Bergman, Wil Janse, Anneke Penninx, Piet Slegers, Jos Smits en Marijke Smulders.

De expositie, waar meer dan 100 beelden te zien zijn, is op beide dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur en is duidelijk met borden aangegeven. De toegang is gratis. Het beeldhouwerscollectief telt in totaal 50 leden en bestaat al bijna 20 jaar.

De 'Vresselse Beeldhouwers' zijn geschoolde kunstenaars, autodidacten, mensen met veel ervaring én beginners. Tijdens de expositie kunnen de bezoekers kennismaken met de kunstenaars en met hen van gedachte wisselen over het beeldhouwen, een zeer arbeidsintensieve kunstvorm. Er zijn tevens enkele beeldhouwers daadwerkelijk aan het werk.

Het is de dames en heren beeldhouwers vooral te doen om de presentatie van hun creatieve resultaten. Een aantal van de beelden zal te koop zijn. Misschien een goede gelegenheid om tuin of huiskamer te verrijken met een mooi kunstwerk. Nabij de locatie exposeert ook een aantal schilders. Een mooie fietstocht naar Vressel (net even buiten Breugel) loont zeker de moeite. Het schildersatelier naast de beeldhouwers is tevens open en te bezoeken.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>