Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 8fc7be
Foto: Mark J. van Wijk

Natuurouders bij IVN

Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de Dommel en zelf nat worden? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert?

Kinderen leren met al hun zintuigen. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. IVN Son en Breugel vindt het daarom belangrijk dat kinderen niet alleen in de klas, maar juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur en het milieu. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat!

Wat zijn Natuurouders?
Natuur(groot)ouders vinden het leuk om kinderen uit een klas mee naar buiten te nemen en hen te verbazen en verwonderen over al het moois dat in de natuur te vinden is. Ook in de klas zijn Natuurouders welkom voor natuuronderwijs. Zij laten leerlingen de natuur op zijn mooist ervaren. De leerkracht blijft wel altijd verantwoordelijk voor de les. Op deze manier brengen Natuurouders hun eigen betrokkenheid bij de natuur over op kinderen.

Met de cursus krijg je
- plezier en verwondering voor de natuur terug
- de kans om de schoolklas van je (klein)kind de natuur te laten beleven
- cursusmateriaal als inspiratie
- Verwondering en plezier om samen met de kinderen de natuur te beleven
- Cursusmateriaal als handreiking om met de kinderen de natuur te ontdekken en te genieten van het buiten zijn.

Praktische informatie
De cursus start na de meivakantie op dinsdagavond.
- Dinsdag 7 mei - Spoorzoeker
- Dinsdag 14 mei - Bodemdiertjes
- Dinsdag 21 mei – Excursie "Waterdiertjes"
- Dinsdag 4 juni - Waterleven
- Dinsdag 11 juni – Excursie optioneel in overleg met cursisten

Alle avonden beginnen om 19:45 (inloop vanaf 19:30) en eindigen om 22:00 uur in het IVN gebouw, Sint Genovevastraat 37 in Breugel.

Kosten
De cursus is gratis voor IVN leden. Niet leden betalen € 25,00, dit is inclusief alle cursus materialen, koffie en thee.

Voor meer informatie en aanmelden kun je een mailtje sturen naar: natuurouders@ivn-senb.nl of bellen naar 06-38788722.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>