Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 45e368
Foto: Wil Feijen
Foto's

Grote belangstelling tijdens open dag Golfclub Son

Son en Breugel - Onder grote belangstelling is zondag 14 april de jaarlijkse open dag gehouden van Golfclub Son aan de Rooijseweg 11 in Son. De reden voor de open dag is het werven van nieuwe leden en dat bezoekers van dichtbij kennis kunnen maken met de Golfsport.

Redacteur: Hennie van Hagen
Fotograaf: Wil Feijen


Lokale en regionale leden
Golfclub Son heeft op dit moment ongeveer 400 leden. Dit waren er in het verleden meer, maar zoals bij veel verenigingen is er een terugloop in het ledenaantal. Dit kan zijn om diverse redenen. Leden die afhaken door leeftijd en de crisis van enkele jaren terug heeft zeer zeker ook een grote invloed op de terugloop gehad. Echter, er blijkt nu toch weer dat de belangstelling stijgende is. Er zijn leden bij de Golfclub uit de gehele regio (Nuenen, Best en Eindhoven). Lidmaatschap van de Golfclub bedraagt € 350,00, waarvoor men onbeperkt van de golfbaan gebruik kan maken.

Gezelligheid
De golfbaan is elke dag open van 's morgens 08.00 uur tot dat het donker wordt. Uiteraard staat de golfsport op de eerste plaats, maar ook de gezelligheid neemt een belangrijke plaats in bij de Golfclub. Op dinsdagmiddag en de gehele vrijdag kan er les worden genomen en kan er worden geoefend. Er is een Pro, een golfleraar, die de lessen geeft.

Commissies
De Golfclub heeft een WECO (wedstrijdcommissie). Deze commissie organiseert wekelijks op woensdag en op zaterdag wedstrijden op de golfbaan. Hier wordt enthousiast aan deelgenomen. Verder is er een commissie WEX, die organiseert wedstrijden voor de leden op golfbanen in de regio. Verder is er nog een commissie I&O die nieuwe leden op de club begeleidt. Er is een mogelijkheid om een vriendenpas aan te schaffen voor € 125,00 per jaar. Hiervoor kan men tien keer golfen op tien verschillende banen in de regio en België, dus in totaal 100 keer golfen.

Vrijwilligers
Natuurlijk is een Golfvaardigheidsbewijs verplicht. Het gezellige clubhuis wordt gerund door vrijwilligers, die onmisbaar zijn binnen deze club. Een belangrijke dag in het jaar is dat er een verrassingsdag wordt georganiseerd door het bestuur, want wat moeten ze zonder deze kanjers.

Warm hart
De baan zelf wordt onderhouden door een gespecialiseerd bedrijf. Uiteraard kost dit veel geld en is men daardoor afhankelijk van sponsoren zoals bedrijven uit Son en Breugel die de club een warm hart toe dragen. Hoofdsponsor is Golf Plaza, heel bekend in de golfsport. In 2012 bestond de golfclub 25 jaar.

10% korting
Kortom een golfclub met enthousiaste leden, die graag een balletje slaan maar ook van gezelligheid houden. Nieuwe leden die zich aanmelden voor 1 mei krijgen 10% korting op het lidmaatschap en op de lessen. Men kan zich hiervoor aanmelden op de website van de Golfclub www.golfson.nl.

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>