De blauwe hoodies zijn uitgereikt
De blauwe hoodies zijn uitgereikt Foto: Wil Feijen

Hoodies voor Stichting MeeDoen S&B

Algemeen

Son en Breugel - Alle vrijwilligers en deelnemers ontvingen woensdag 17 april een stoer sportvest met opdruk 'Wij doen mee in S&B'. Deze gulle gift was afkomstig van Snow Radio aan de stichting die zich al ruim vijf jaar inzet voor jongeren uit dit dorp met een lichte beperking.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Sporten op maat
Stichting MeeDoen organiseert circa driemaal per maand vrijetijdsactiviteiten. Daarnaast worden er in samenwerking met lokale sportverenigingen en instanties sporten op maat aangeboden voor deze jongeren. De laagdrempelige activiteiten zijn bijzonder gevarieerd waarbij je kunt denken aan koken, discoavond, dans, zang en creatieve workshops, paardrijden, laser gamen, karten of scouting.

Hechte vriendschappen
"Deze doelgroep viel meestal 'uit de boot' als het ging om uitstapjes of samen sporten in ons dorp, omdat ze buiten de gemeente op speciaal onderwijs zitten en geen lid zijn van een reguliere sportvereniging", aldus medeoprichter Maaike. Samen met Angelique en Diana vormen ze als ouders van kinderen met een lichte beperking het hart van deze stichting. "Door onze jongeren actief te betrekken in samenwerking met lokale verenigingen, doorbreken we dit isolement en ontstaat er iets wat eigenlijk veel belangrijker is; hechte onderlinge vriendschappen. Met circa 20 vrijwilligers worden bijna 120 jongeren tussen de 6 en 25 jaar geholpen om volwaardig en ongedwongen mee te draaien in onze gemeenschap", vervolgt Maaike. De stichting is hiervoor volledig afhankelijk van schenkingen, sponsoren, subsidie en welwillende verenigingen.

105 blauwe hoodies
Mede daarom zijn initiatieven als die van Snow Radio zo welkom om de jongeren dat extra blauwe steuntje in de rug mee te geven. Rond Kerst verzorgen zij in de kiosk en in samenwerking met de ijsbaan een plaatselijke variant op 'Het Glazen Huis'. Daarbij wordt geld ingezameld voor het goede doel. Op 17 april werden deze giften en donaties van pakweg vierduizend euro dus verzilverd in de vorm van 105 blauwe hoodies, afkomstig van MB Sportpromotion. Voor het geweldige design dank aan ontwerper Sander Paulus die kosteloos het logo heeft ontworpen.

Optredens
Naast deze feestelijke uitreiking bij muziekschool Music Dock waren er nog optredens van zanger Erik Knottnerus en Bart & Job van muziekband Blacklight. Voorafgaand ontving Toine Buytels van Snow Radio een passend geschenk, overhandigd als dank voor hun warme steun en support. Al met al een zeer geslaagde avond bij Eva van de multi creatieve muziekschool aan de Kanaaldijk Zuid 3A.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.meedoensenb.nl, facebookpagina snowradiosonenbreugel en www.musicdock.nl