Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Archipel Zorggroep opent nieuw kantoor

Algemeen

Son en Breugel - Midden in het centrum van Son en Breugel aan de Nieuwstraat opende vrijdag 19 april Archipel Thuis haar nieuwe kantoor. Daardoor worden de twee kantoren die eerder gevestigd waren in het gebouw van Berkenstaete en het CMD-gebouw samengevoegd op één locatie.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Nieuwe locatie
Het was een feestelijke dag voor zowel het personeel van de Archipel Thuis als ook voor de cliënten. De nieuwe locatie geeft de medewerkers een optimale ruime goed ingerichte werkplek, centraal gelegen in het dorp. Door het samenvoegen van twee kantoren kan er nog efficiënter gewerkt worden in het belang van de cliënt.

Makkelijk toegankelijk
Voor de cliënten betekent het een centraal gelegen makkelijk toegankelijk kantoor waar een huiskamersfeer overheerst en waar je dus wat makkelijker binnenloopt voor informatie of om iets te bespreken.

Team
Binnen Archipel Thuis in Son en Breugel is er een team van ongeveer 20 medewerkers. Het is een hecht team, waarbij de meeste medewerkers uit Son en Breugel komen. Eline Voss (23) uit Son en Breugel is wijkverpleegkundige en is samen met wijkverpleegkundige Diana de Pon onderdeel van dit gezellige team bij de Archipel Thuis. Eline werkte eerst vanuit de locatie Berkenstaete. Zij is enthousiast over de nieuwe locatie. "Ik werk nu drie en half jaar bij Archipel Thuis in Son en Breugel, eerst als verpleegkundige en nu als wijkverpleegkundige", aldus Eline. "Na mijn studie hbo-verpleegkunde begon ik als verpleegkundige te werken bij Archipel Thuis in Son en Breugel. Eerder had ik daar al gewerkt als weekendhulp en zodoende had ik al een goed beeld van de thuiszorg."

Dankbaar beroep
Het is een dankbaar beroep, waar je verschillende mensen in verschillende fase van hun leven ontmoet. "Het mooie van mijn beroep zit vaak in de kleine dingen die je meemaakt of tegenkomt. Tijdens het werk bied ik natuurlijk de zorg aan die nodig is en waar om gevraagd wordt. Het sociale contact, misschien niet het belangrijkste onderdeel van mijn werk, is iets wat erg gewaardeerd wordt", aldus Eline.

Samen delen
"Zelf haal ik voldoening uit mijn werk en de bezoeken aan de cliënten. Je maakt samen met de cliënt een fase van haar of zijn leven mee waar het vaak even tegenzit en hulp gewenst is. Hierdoor deel je samen iets en dat schept een band. Zelf als het gaat om de laatste fase van het leven, samen met de patiënt kijk je dan hoe je het zo goed en aangenaam mogelijk kunt maken in deze definitieve fase van het leven."


Is één van onze vacatures in de zorg iets voor jou?
Bij Archipel Thuis hebben we vacatures voor verschillende functies. Wil jij bij Archipel Thuis je handen uit de mouwen steken en betekenisvol werken in de thuiszorg? Mail je CV met motivatie aan info@archipelthuis.nl of bel naar 0800-0717 voor een afspraak.