Afbeelding
Foto: Pixabay.com

1000e zonnepaneelinstallatie De Groene Zone

Algemeen gemeente

Son en Breugel / Eindhoven - Familie Antonissen uit Eindhoven, kreeg woensdag 24 april de 1000e zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone op het dak geplaatst. Er zijn veel enthousiaste woningeigenaren zijn die al gebruik maken van dit initiatief van De Groene Zone, waaraan 12 gemeenten in de regio deelnemen (waaronder Son en Breugel). Het plan maakt zonnepanelen voor iedereen met een koopwoning mogelijk. Dus ook als je geen geld hebt om zelf te investeren kun je met zonnepanelen duurzaam zijn.

Duurzaam
In Son en Breugel zijn er vanuit De Groene Zone bij 91 adressen panelen gelegd en bij 38 adressen gaat dat zeer binnenkort gebeuren. Met bijna 16 panelen gemiddeld per woning, bespaart Son en Breugel via De Groene Zone 374.123 Kwh stroom, door deze zelf op te wekken. Door de zonnepanelen stoot ons dorp ook nog eens 225 ton CO2 minder uit. 

De Groene Zone
Met panelen van De Groene Zone leen je als wooneigenaar geld tegen een aantrekkelijke rente om zonnepanelen te leggen. Al vanaf de 1e maand heb je financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan je huidige elektriciteitsrekening. Twaalf gemeenten in de regio, waaronder Son en Breugel, namen het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling.
De familie Antonissen wil graag een steentje bijdragen om de woning duurzamer te maken: "Dit project van De Groene Zone is een mooi begin. Onze volgende stappen zijn elektrisch koken en op den duur ook de ketel eruit. We zijn dan aardgasvrij."
Interesse? 

Op www.degroenezone.nl vind je meer informatie. Er zijn per gemeente nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Son en Breugel kan nog aan 259 huiseigenaren de vóórfinanciering van de zonnepanelen via De Groene Zone beschikbaar stellen. 
 

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel