Veel belangstelling voor Buurkracht in Breugel
Veel belangstelling voor Buurkracht in Breugel Foto: Wil Feijen

Veel belangstelling voor Buurkracht Molenwiek

Algemeen

Son en Breugel - In een drukbezocht feestcafé De Bongerd in Breugel vond op donderdag 26 april een presentatie plaats van een aantal bewoners verenigd in Buurkracht over een collectief isolatie-en zonnepanelenaanbod voor de huizen rond de Molenwiek in Breugel. Er was grote belangstelling voor het aanbod dat het team geregeld had met scherpe prijzen.

Kwaliteit en groepskorting
De leveranciers ETS isolatie en 365zon kwamen als beste uit de bus in een vergelijk van de verschillende leveranciers door buurtbewoners Cor Coensen, Rene van Elst, Toon van Kaathoven en Pascal Markgraaf. Zij hebben samen met een onafhankelijke energieadviseur offertes van verschillende leveranciers van isolatie en zonnepanelen vergeleken op criteria als prijs, service en kwaliteit. Het team heeft scherpe prijzen weten te regelen bij leveranciers ETS isolatie (gespecialiseerd in spouwmuur-, dak-, vloer- en bodemisolatie) en 365zon (installateur en leverancier zonnepanelen). Bovendien bieden deze leveranciers interessante groepsprijzen. De voorlichtingsavond was een groot succes. Ongeveer 60 mensen waren direct al geïnteresseerd in isolatie en/of zonnepanelen. Er zijn inmiddels 22 offerteaanvragen voor isolatie en 28 aanvragen voor zonnepanelen binnengekomen.

Informatie of aanmelden
Bewoners die meer informatie willen over het isolatie- of het zonnepanelenaanbod kunnen dit vinden in de buurkracht-app 'Zonnepanelen en isolatie, collectief regelen'. Deze is gratis te downloaden in de App (IOS) of Playstore (Android); zoek op buurkracht. Bewoners kunnen meteen vrijblijvend een adviesgesprek voor een offerte aanvragen via het buurtteam buurkrachtmolenwiek@gmail.com. Aanmelden kan nog tot 31 mei.

Samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl