Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Woonstichting 'thuis zet appartementencomplex De Schuyt en De Brugwachter in de verkoop

Algemeen

Son en Breugel - De woningmarkt in Son en Breugel zit al jarenlang op slot. Er wordt weinig nieuwbouw gerealiseerd en doorstroming naar een andere woning is bijna onmogelijk in Son en Breugel. De wachtlijsten zijn al jarenlang een doorn in het oog van woonstichting 'thuis, waardoor zij naar verschillende mogelijkheden kijken om nieuwe sociale woningen te realiseren.

"Het woningbeleid staat al een jaar 'on hold'. De druk wordt alleen maar groter voor de nieuwe huurders", geven Aswintha van Selm, communicatieadviseur en Paulus Oerlemans, gebiedsregisseur van 'thuis in Son en Breugel. "We zijn op zoek naar verschillende mogelijkheden om onroerend goed te verkopen, waardoor er geld vrijkomt om nieuwe sociale huurwoningen tot een maximum van 720,00 euro te realiseren. Eén van de oplossingen is het verkopen van de 73 appartementen, huurwoningen in het middensegment, in het complex De Schuyt en De Brugwachter. Deze appartementen willen we verkopen aan een investeerder die aan een aantal strenge eisen moet voldoen."

De nieuwe investeerder moet garant staan voor het beheer en verhuur van het complex, alsmede de leefbaarheid en duurzaamheid. De huurprijzen voor de zittende huurders worden voor onbepaalde tijd vastgesteld met de jaarlijkse inflatie plus maximaal 1 procent. De huidige huurders kunnen hun huis blijven huren totdat zij het appartement verlaten. Voor woonstichting 'thuis was het belangrijk dat 19 woningen als sociale huurwoning behouden blijft.

Woonstichting 'thuis heeft donderdag 25 april de huurders van het appartementencomplex De Schuyt en De Brugwachter ingelicht over de plannen. De bewoners zijn enthousiast en reageren vol lof over de plannen. "We willen het beste voor onze huurders en daar horen ook vaste afspraken bij", aldus Aswintha.

De gemeente heeft donderdag 25 april negatief gereageerd in het persbericht. "Zij hebben op de voorlopige zienswijze afgekeurd", geeft Paulus aan. "De eisen die wij stellen aan een investeerder waren nog niet bekend. We gaan nog met de gemeente in gesprek om te laten zien dat wij ons aan onze afspraken willen houden", sluit Paulus af.

Lees woensdag 8 mei een uitgebreid verhaal over deze ontwikkelingen.