Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: af4c84
Foto: Wil Feijen

Son en Breugel het hart van ELE Rally

Son en Breugel - Sta eerste rang terwijl monteurs in no time een versnellingsbak wisselen, bewonder rallybolides van R5 tot klassieker en scoor een handtekening van jouw rallyheld op de originele ELE Rally Cap! Je beleeft het op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei in Rallydorp Son en Breugel!

Het weekend van vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt een groot feest voor rally minnend Nederland. Er wordt al lange tijd uitgekeken naar het evenement waarin de top van de Nederlandse rallysport weer voor elke centimeter zal moeten knokken. Naast het moderne rallygeweld wat uitkomt in de 55e ELE Rally en de 4e GM Products ELE Short Rally, staan de rallyauto's van weleer aan de start van de 2e ELE Historics Rally en de indrukwekkende 4x4 jeeps die je normaal alleen in 'le Dakar' ziet in de 2e Cross Country Rally. Met een zeer divers startveld van meer dan 100 equipes belooft het ook voor het publiek een spectaculair weekend te worden. Tel daar de verhuizing naar Son bij op en alle ingrediënten voor een toprally zijn aanwezig.

De rally start op vrijdag 24 mei om 19.00 uur op het Kerkplein in Son en Breugel en eindigt op zaterdag 25 mei rond de klok van 22.00 uur met de prijsuitreiking en een after-party in café zaal De Zwaan in Son en Breugel.

Gratis toegankelijk
Het gratis toegankelijke serviceterrein ligt op het terrein van transportbedrijf de Rooy aan de Ekkersrijt 2037 in Son. Het start-finish podium ligt in het hart van de gemeente Son en Breugel: op het Kerkplein in Son en Breugel en is ook gratis toegankelijk

Vrijdagavond belooft weer ouderwets spektakel
Op het Kerkplein in Son en Breugel zal de eerste auto om 19.00 uur vertrekken vanaf het startpodium waarna de klassieke klassementsproeven Helmond, Asten en Someren op het programma staan. Na een service van 30 minuten bij het nieuwe serviceterrein bij De Rooy Transport, Ekkersrijt 2037, die even voor 22.00 uur aanvangt, staan de deelnemers weer dezelfde proeven te wachten, maar dan in het donker. "Met zo'n diversiteit aan auto's, helemaal in de R5-klasse, ben ik er zeker van dat we een prachtige eerste avond tegemoet gaan", geeft wedstrijdleider Radboud van Hoek aan. "Tel daarbij op dat sommige rijders in het donker echt excelleren. Ze kunnen dan echt al een verschil slaan met de concurrentie." Na 74,4 kilometer op snelheid waarvan 6,6 kilometer onverhard zal de eerste auto om 01.00 de auto in Parc Fermé zetten bij De Rooy.

Zaterdag weer een échte rallydag met 10 klassementsproeven
Rond 11.30 uur ondergaan de auto's eerst een service na een zware vrijdagavond, waarna de tweede dag ook weer vanaf het Kerkplein begint. De eerste auto's worden in het centrum van Son en Breugel rond 12.13 uur verwacht. In de eerste ronde maken ze de rentree mee van Klassementsproef (KP) Best, tot en met 2007 vast onderdeel van de ELE Rally. Naast KP Best staan deze ronde ook KP Spoordonk en de waanzinnige KP Wintelre-Oerle (60% onverhard!) weer op het programma. Na de tweede ronde met dezelfde proeven is het tijd voor de laatste twee klassiekers van de ELE: KP MRT Engines (Sint-Oedenrode) en KP Ekkersrijt. "Het zal een zware en pittige wedstrijd worden, maar wij zeggen altijd dat rallyrijden een sport is op verhard en onverhard, bij dag en bij nacht. Dat gaan we dit jaar opnieuw in de praktijk brengen", lacht wedstrijdleider Radboud.

Mooie clash tussen de verschillende R5 modellen
De strijd vooraan zal zeer interessant zijn om te volgen met zoveel verschillende R5-modellen: Hyundai i20 R5 (Bob de Jong en Bjorn Degandt; Martin van Iersel en Roy Clijnk), Ford Fiesta R5 (Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker; Henk Vossen en Erwin Berkhof), en een leger Skoda Fabia R5 (Kevin van Deijne en Hein Verschuuren; Erik van Loon en Harmen Scholtalbers alsmede Jeroen Swaanen en Erik de Wild). Tot slot staat ook het Nederlandse debuut van de VW Polo R5 uit de stal van Hans Weijs Motorsport gepland voor de ELE Rally. Dit in handen van Gerard Tijink en Tim Rietveld. Tot slot staat ook Roald Leemans, samen met Chris van Waardenburg ingeschreven met de DS3 R5.

"Verwacht wordt dat de overwinning behaald gaat worden door één van de R5-auto's, maar andere auto's uitsluiten kunnen we natuurlijk niet doen. Wie weet dat Piet van Hoof voor een dusdanige verrassing kan zorgen, door zijn Mitsubishi Evo IV weer eens flink de sporen te geven", aldus Radboud.

Voor ieder wat wils
Voor wie meer geïnteresseerd is in historische auto's biedt het ELE-Weekend ook voldoende om te zien. Op zaterdagmiddag is er de ELE Shortrally, een rally voor beginnende deelnemers. Daarnaast is er de tweede ELE Historic Rally die direct achter de reguliere rally start. Denk daarbij aan oude Ford Escorts, maar dan in een eigen wedstrijd. Ook dit jaar staat de ELE Cross Country weer op het programma. Bekend uit de Dakar zijn auto's als de Bowler Wildcat of de Mitsubishi Pajero.

Volg de rally van dichtbij
Wie de rally goed wil volgen doet dat natuurlijk door op de diverse voorverkoop-punten een informatiepakket en toegangsbewijs te kopen. Bezoek www.elerally.nl, like de Facebookpagina of zoek ELE_rally op via de Twitterfeed en tenslotte zitten ze ook op Instragram. Online de rally volgen kan ook, via de Rallysafe app, maar ook via Omroep Brabant (www.omroepbrabant.nl/elerally). Zo mis je niks van jouw ELE-Weekend!

Programma ELE rally
Activiteitencentrum Son en Breugel (Start - Finish)
Vrijdag 24 mei
Ceremoniële start 1ste etappe op het podium kerkplein 19.00 -20.30 uur

Zaterdag 25 mei
Ceremoniële start 2ste etappe op het podium kerkplein 13.00 – 15.00 uur
Ceremoniële doorkomst deelnemers op verbindingsroute 16.00 – 18.00 uur
Finish en Parc Fermé voor ELE Short Rally 19.00 – 20.30 uur
Finish en Parc Fermé voor overige deelnemers  21.30 – 24.00 uur
Prijsuitreiking bij café zaal De Zwaan  22.30 – 02.00 uur
 

Activiteiten Serviceterrein 'De Rooy'
Vrijdag 24 mei
Aankomst van deelnemers groep 1 08.00 -14.00 uur
Serviceterrein open voor publiek 08.00 - 01.00 uur
Vertrek voor 1ste etappe naar Helmond, Asten, Someren 19.00 uur
Tussentijdse service/onderhoud op het serviceterrein (open voor publiek) 21.00 uur
Einde 1ste Etappe 00.30 uur

Zaterdag 25 mei
Aankomst van deelnemers groep 2 07.00 – 09.00 uur
Serviceterrein open voor publiek 07.00 – 01.00 uur
Vertrek voor 2ste etappe naar Spoordonk, Best, Wintelre, Sint Oedenrode,
Son en Breugel 13.00 uur
Tussentijdse service/onderhoud op het serviceterrein (open voor publiek) 14.30/17.30/19.30 u.
Einde 2ste Etappe

Hou de social mediakanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen of surf naar www.elerally.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>