Logo mooisonenbreugel.nl
Brandweer Son en Breugel in actie bij de oefening op Zonhove   | Fotonummer: 55d02c
Brandweer Son en Breugel in actie bij de oefening op Zonhove (Foto: Annie Maessen)

Lastige ontruiming bij oefening brandweer Son en Breugel

Son en Breugel - Op dinsdagavond 21 mei om 20.00 uur gaat het brandalarm af in het logeerhuis op Zonhove. De melding komt binnen bij de Brandweer Son en Breugel en bijna op hetzelfde moment via een zogenaamde bellijn bij een aantal buurtbewoners die wonen rondom Zonhove. Zij hebben zich als vrijwilliger aangesloten bij een groep actieve buurtbewoners die helpen bij calamiteiten op Zonhove. Zowel brandweer als de opgeroepen buurtbewoners spoeden zich naar het logeerhuis op het terrein van Zonhove. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Het zou zomaar kunnen gebeuren en daarom werd dit scenario ook als oefening gebruikt afgelopen dinsdagavond. Tijdens de oefening stond de samenwerking van de brandweer met de opgeroepen buurtbewoners centraal. Om de oefening zo reëel mogelijk te laten verlopen waren er ook "slachtoffers" in het gebouw aanwezig, dat ook nog eens gedeeltelijk onder rook stond.
Het ging daarbij om gehandicapte en niet gehandicapte "slachtoffers" zij moesten zo snel als mogelijk in veiligheid worden gebracht. Daarvoor zijn er natuurlijk standaardprocedures maar werken die ook in deze situatie?

Oefeningen zoals deze zijn van grote waarde, de samenwerking en de kennis worden getest, ook lopen de hulpverleners tegen mogelijke problemen aan die om aanpassingen vragen. Daardoor zal bij een echt brandalarm deze problemen opgelost of besproken zijn. Het was een oefening met leermomenten voor iedereen, dus weer een succesvolle avond.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>