Logo mooisonenbreugel.nl
JaapHarm met zijn boek   | Fotonummer: 20ad26
JaapHarm met zijn boek (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

JaapHarm van Duinen schrijft boek 'Verloren in een andere wereld'

Son en Breugel - JaapHarm van Duinen, geboren en getogen in Son, is weer terug naar waar zijn roots lagen: Son. Door zijn werkzaamheden in de mode- en muziekwereld heeft hij jarenlang in de randstad en Duitsland gewoond. Met zijn achtergrond in de salesmarketing, trad hij op in de muziekwereld en organiseerde hij events. En zo ontstonden ook activiteiten in de modewereld.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Perfect leven
JaapHarm leek alles op orde te hebben. Hij werkte in de mode en de showbizz, ging goed gekleed, had een mooie vrouw en lieve kinderen. Daardoor kwam JaapHarm met veel mensen in aanraking, ook via social media.

Twee vergaderingen
Op een dag kreeg hij via Facebook een vriendschapsverzoek van een bedrijf dat veel evenementenwerkzaamheden aanbood. Dit paste precies! JaapHarm kwam in contact met de eigenaar van een internationaal staalbedrijf die hem nieuwe zakelijke kansen bood. Na enige tijd voor dat bedrijf gewerkt te hebben werd er een meeting gepland in Brazilië met mensen die hetzelfde werk deden als hetgeen JaapHarm zou gaan doen: contacten leggen in Nederland voor dat internationale staalbedrijf. Daaruit volgde het aanbod van een verblijf van een volledige week in Sao Paulo, tijdens exact dezelfde week dat het FIFA Wereldkampioenschap voetbal in Rio de Janeiro plaatsvond, en dat alles voor twee vergaderingen met nieuwe collega's…

Drugscrimineel
De vlucht terug naar huis had een tussenstop in Madrid. Terwijl JaapHarm in het vliegtuig op de startbaan terug naar Amsterdam zat, werd hij als een drugscrimineel opgepakt vanwege verborgen cocaïne in zijn bagage, verpakt in ordners waarmee hij zijn nieuwe werkzaamheden zou opstarten. Hij leek verloren in een andere wereld, die steeds gruwelijkere vormen aannam.

Gevangenschap
Zijn vrijheid kwijt. De dood van zijn vader en andere dierbaren leidde tot een lange nachtmerrie van 15 maanden, de hel in een Spaanse cel. Vervolgens werd hij uitgeleverd naar Nederland waarop hij vier maanden in de penitentiaire inrichting in Vught verbleef en daarna nog anderhalf jaar in Arnhem. Gedurende deze jaren in gevangenschap is het idee voor het schrijven van zijn boek 'Verloren in een andere wereld' ontstaan. JaapHarm zegt daarover: "Mijn leven heb ik vanuit de grootste nachtmerrie weer positief weten om te zetten met het schrijven van dit boek."

Andere inzichten
In zijn boek beschrijft JaapHarm hoe het voelt om in een Spaanse cel te zitten, over het overlijden van zijn vader zonder afscheid te kunnen nemen en hoe hij in het licht van tegenslagen weer kracht weet te vinden. Zijn verhaal inspireert, maar leidt vooral tot inzichten om uit de meest moeilijke situaties toch iets heel positiefs te halen. Zodat dat de jeugd ziet waar ze in terecht kunnen komen.

Media aandacht
JaapHarm geeft lezingen over manipulatie, indoctrinatie, naïviteit, intuïtie, vertrouwen en goedgelovigheid. Behalve de lezingen krijgt het verhaal van JaapHarm deze week veel landelijke publiciteit. Zo was JaapHarm op maandag 27 mei te zien in het programma '6-Inside' (SBS6) en verschijnt zijn verhaal deze week in de Privé en de Telegraaf.

Presentatie
Op zaterdag 1 juni van 11.00 tot 13.00 uur presenteert en signeert JaapHarm zijn boek in boekhandel 'De Traverse' in Son en Breugel. Het boek wordt uitgegeven door uitgever Gopher B.V. onder ISBN 9789492984814.

Boek verloten
MooiSonenBreugel mag namens JaapHarm een boek verloten onder de lezers van deze krant. Wil jij in aanmerking komen voor dit boek, stuur dan voor maandag 3 juni een e-mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom jij dit boek graag wil hebben. Op woensdag 5 juni wordt de winnaar in de krant bekend gemaakt. De winnaar ontvangt tevens een persoonlijk bericht.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>