Den Haag, 3 juni 2015.Prikkelstage op ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Foto: MINSZW/VALERIE KUYPERS
Den Haag, 3 juni 2015.Prikkelstage op ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. Foto: MINSZW/VALERIE KUYPERS Foto: Valerie Kuypers

Prokkelweek bron van inspiratie en verrassingen

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens de twaalfde nationale Prokkelweek, van 3 tot en met 8 juni, ontmoeten duizenden mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar. Na het recordjaar 2018 ziet het er naar uit dat de komende editie opnieuw records gaat breken. Vooral de inhoud en kwaliteit van de activiteiten valt op.

In de Prokkelweek worden verschillende activiteiten georganiseerd op lokaal, regionaal en landelijk niveau, waarbij inspirerende ontmoetingen centraal staan. Tijdens zogenaamde Prokkelstages lopen in een groot aantal verschillende organisaties en bedrijven en op verschillende afdelingen mensen met een beperking mee. Regelmatig zorgt een Prokkelstage voor een reguliere baan bij een organisatie. Brabantse zorginstellingen die meedoen aan de komende Prokkelweek zijn onder andere ASVZ, ORO, Prisma, Severinus en SWZ. SWZ Zonhove doet voor het elfde jaar mee. Vorig jaar wonnen zij de 'Gouden Prokkel' met de 'Verkeersweek op wielen'.

Dit jaar doen zij mee met de volgende activiteiten:
- Op maandag 3 juni neemt team de Sonse boefkes (cliënten Zonhove en medewerkers UWV) deel aan Sterrenslag in Utrecht en David gaat maandag en dinsdag mee 'Zeilen op Zee'.
- Op dinsdag 4 juni is er bij Lunchroom de Komeet een lunch voor ouderen uit de buurt, verzorgd door de Komeet en medewerkers van VGZ.

Er gaan verschillende cliënten en medewerkers van Zonhove stagelopen. Ondermeer op de recreatie afdeling van Zonhove, maar ook bij Carglass Eindhoven in de werkplaats en in het Callcenter op Ekkersrijt. Twee medewerkers van begeleid werken van SWZ gaan zeilen op het IJsselmeer, als stage.

Alle activiteiten staan in het teken van Prikkelende ontmoeting van mensen met en zonder verstandelijke beperking.