Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 60397c
Foto: Ingezonden

Programma kioskoptredens

Son en Breugel - De komende weken valt er weer van alles te beleven op de Sonse kiosk op het Kerkplein. Als de weergoden willen meewerken treden onderstaande groepen en artiesten op.

Woensdag 19 juni
19.00 – 21.00 uur: Smartlappenkoor Rawazzi
Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor repeteert één keer in de 14 dagen in de boerderij in Breugel en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak. Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, onder andere op Koningsdag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij La Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden.

Donderdag 20 juni
14.00 – 16.00 uur: Seniorenorkest Sonore
Seniorenorkest Sonore is opgericht op 1 september 1991 en is een van de acht muziek-gezelschappen van Harmonie Pro Honore et Virtute . Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van circa 25 muzikanten met als dirigent Tini van Dommelen. Tini heeft begin 2019 het stokje van Harrie Scheutjens (meer dan 25 jaar dirigent en erelid van Pro Honore sinds december 2016) overgenomen. De orkestleden komen wekelijks op woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur bij elkaar om gezellig en serieus muziek te maken.

Vrijdag 21 juni
UPDATE: Tieners van Toen gaat helaas niet doorZaterdag 22 juni
14.00 – 16.00 uur: De Parkblaozers
Muziekgezelschap de Parkblaozers uit Nuenen is opgericht in 1982 door een aantal amateurs die graag tijdens de carnaval muziek wilden maken. De basis bestond uit enkele ervaren muzikanten aangevuld met mensen die nog nooit een instrument hadden aangeraakt. Sinds lange tijd (en de laatste 12 jaar onder leiding van Henk Westerterp) is deze gemotiveerde groep van 28 muzikanten een andere weg ingeslagen. Met carnaval wordt als groep niet meer opgetreden en er heeft een flinke uitbreiding van het repertoire plaatsgevonden. Een repertoire dat uitdagend en aantrekkelijk is voor zowel uitvoerenden als toehoorders: van Zuid-Amerikaans tot dixieland, van Spaans tot Oostenrijks en ook Nederlandse nummers ontbreken niet. De Parkblaozers verzorgen optredens in binnen- en buitenland. Het afgelopen jaar hebben ze gespeeld in verzorgingshuizen, bij het Caratpaviljoen in Helmond alsook in het draaiorgelmuseum, de 4-daagse in Nijmegen, het eigen parkconcert in Nuenen en de marathon in Eindhoven.

Dinsdag 25 juni
19.00 – 21.00 uur: De Pompierskapel uit Valkenswaard
De Pompierskapel, één van de oudste blaaskapellen van Valkenswaard, bestaat al ruim vijfendertig jaar. De kapel werd destijds opgericht door enkele leden van de lokale brandweer, uit enthousiasme voor muziek en het carnavalsfeest. Die twee passies blijken nog altijd niet verdwenen te zijn. Festiviteiten zoals carnaval en brandweerwedstrijden en -festivals waren de grootste reden voor de oprichting. Sinds 1982 is het ledenaantal verdubbeld van tien naar twintig. De kapel begon met enkel brandweermensen, maar om zo'n goed mogelijke bezetting qua instrumenten te krijgen, heeft men op enig moment besloten dat ook niet-brandweerlui aan kunnen sluiten. Hoogtepunten van de Pompiers zijn de buitenlandreizen geweest naar onder meer Hongarije, Tsjechië en Spanje.

Woensdag 26 juni
19.00 – 21.00 uur: Accordeongroep Sonneklanken en B.S.A.
Sonneklanken is een enthousiaste groep Sonse accordeonspelers die in 2000 is opgericht en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak. Zij repeteren om de veertien dagen op woensdagavond in de Boerderij in Breugel. Het repertoire bestaat vooral uit gezellige muziek en vrolijke meezingers. De Sonse groep B.S.A. Music speelt op de kiosk onder leiding van Lidy Mak. Deze accordeongroep speelt leuke meezingers en dansen is toegestaan op het kerkplein ook op dit vroege tijdstip.

Donderdag 27 juni
20.00 – 21.30 uur: Poco Loco
Poco Loco is een swingend orkest dat hoofdzakelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek speelt. Het orkest bestaat uit 23 muzikanten (blazers en een ritmesectie) en staat onder leiding van dirigent Stef Bazelmans. Poco Loco is een veel gevraagd orkest dat regelmatig optreedt bij grote evenementen in binnen- en buitenland, bij feesten, open dagen, terrasconcerten etc.

Zaterdag 29 juni
14.00 -16.00 uur: Tour de Kiosque
Op zaterdag 29 juni is er, net als vorig jaar, weer een optreden van Tour de Kiosque. Tour de Kiosque was al enkele keren eerder in Son en wordt georganiseerd door Stichting Elbrimalefonds Vught. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er op de piano gespeeld door autodidact Leo Willemen en is ook zanger/gitarist Nico Weijns van de partij. Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen, die er naar wil luisteren, voor jong en oud. Deze muzikanten gaan de hele zomer lang op tournee langs een aantal van de vele kiosken in Brabant. Doelstelling van de stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Het optreden op de kiosk is gratis te bezoeken, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren.

Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden. De toegang is gratis.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>