Logo mooisonenbreugel.nl
Her en der liggen zakken met plasticafval, straks misschien verleden tijd in Son en Breugel   | Fotonummer: 9f7c61
Her en der liggen zakken met plasticafval, straks misschien verleden tijd in Son en Breugel (Foto: )

Oplossing klachten zwerfvuil door PMD-zakken

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel maakt al een aantal jaren gebruik van PMD-zakken voor de inzameling van P(lastic), M(etaal) en D(rankkartons). Met enige regelmaat ontvangt de gemeente klachten van inwoners dat de zakken wegwaaien, kapot worden gereden of opengetrokken door vandalen of dieren. Dat veroorzaakt overlast in de vorm van stank en zwerfvuil.

Vorig jaar juli liet de gemeente al weten dat zij gingen kijken of een zogenaamde kroonring de oplossing zou zijn voor het probleem. Medio augustus zal begonnen worden met het gratis uitreiken van de kroonringen in Son en Breugel.

De kroonringen moeten een net straatbeeld bevorderen en overlast door stank en zwerfvuil tegen gaan. De gemeente gaat ervanuit dat de inwoners in overleg met hun buren de kroonringen aan lantaarnpalen gaan bevestigen waaraan de PMD-zakken opgehangen moeten worden. Deze kroonringen moeten voorkomen dat de zakken kunnen wegwaaien. 

Ook Son en Breugel Verbindt gaat het gebruik door bewoners extra onder de aandacht brengen, o.a. tijdens hun activiteiten rondom Burendag. Over de spelregels voor het bevestigen van de kroonringen volgt in augustus meer informatie.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>