Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r.: Pauline Beeks, Yvonne Conijn, Wouter en Maarten Beeks, Ronnie Verhagen, Jeanette Smits, Sam de Haas. Op de foto ontbreken: Annabel Oey, Frederik Hermans, Rob Beeks   | Fotonummer: 3a7a23
V.l.n.r.: Pauline Beeks, Yvonne Conijn, Wouter en Maarten Beeks, Ronnie Verhagen, Jeanette Smits, Sam de Haas. Op de foto ontbreken: Annabel Oey, Frederik Hermans, Rob Beeks (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Fietspelgrims fietsen naar Santiago de Compostella voor een laatste wens

Son en Breugel - Fietsen van Son en Breugel naar Santiago de Compostella in tien dagen lijkt gekkenwerk. Althans voor de gewone leek, maar niet voor vrienden Ronnie Verhagen en Wouter Beeks. Samen met Pauline, Sam, Rob en Frederik fietsen ze in tien dagen ruim 2100 kilometer van Son, over de Camino, naar Santiago in Noord-Spanje. Vandaar de naam Son-Tiago.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

"Onze wens moet te doen zijn, gemiddeld zo'n 210 kilometer per dag," zegt Ronnie lachend. Met deze stunt hopen ze zo veel mogelijk geld op te halen voor WensAmbulance Brabant. Om voor anderen een laatste wens mogelijk te maken.

Wens mogelijk maken
Ronnie: "Wouter en ik kennen elkaar van CV de Zultkoppen en hebben al eens een fietstocht georganiseerd, toen in 24 uur van Parijs naar Son." Wouter vult hem aan: "We hadden daarna de wens om nog eens wat bijzonders te doen. We kwamen via vrienden in contact met de Stichting WensAmbulance Brabant en zo is het idee ontstaan met onze fietstocht zo veel mogelijk geld op te halen om voor de ander 'de laatste wens' mogelijk te maken."

Echte uitdaging
"Er zijn genoeg redenen om die oude pelgrimsweg naar Santiago de Compostella te gaan fietsen", licht Wouter toe. "Allereerst is het al duizend jaar een aansprekend begrip. We waren op zoek naar een echte uitdaging, geen religieuze maar een sportieve. Of je de Camino nu loopt of fietst, je komt jezelf ongetwijfeld tegen onderweg. We vonden het mooi om onze fietstocht extra diepgang te geven door het te koppelen aan een goed doel. WensAmbulance Brabant doet belangrijk werk. Fijn als we daar, via onze inspanning, een financiële bijdrage aan kunnen leveren."

Goede voorbereiding
"We zijn hard aan het trainen en proberen zo goed mogelijk in conditie te zijn. Maar wat de effecten op je lichaam zijn van tien dagen achter elkaar op de fiets zitten, kun je alleen maar ervaren door het daadwerkelijk mee te maken", aldus Ronnie. Ze hebben een ondersteuningsploeg van drie mooie dames en een baby, die de zes fietsers met een camper volgen. Zij verzorgen onder andere de 'natjes en de droogjes'. "We hebben uitgerekend dat we per dag per persoon ongeveer 9000 calorieën naar binnen moeten krijgen, normaal is dat 2000 calorieën. Een zware taak voor de dames", lacht Wouter. Ronnie vult hem aan: "We hebben uitstekend materiaal en ook reservefietsen bij ons. Je weet immers nooit wat er onderweg gebeurt. Ook hebben we herkenbare kleding met daarop de Jakobsschelp en de Brabantse ruiten van de WensAmbulance Brabant.

Financiële bijdrage
"We vertrekken op donderdag 22 augustus tussen 07.30 en 08.00 uur vanaf basisschool De Stokland. We hopen op zoveel mogelijk morele steun van mensen die ons komen uitzwaaien," vertelt Ronnie. Behalve uitzwaaien kunnen de dorpsgenoten met een financiële bijdrage de WensAmbulance Brabant ondersteunen. In de papieren versie van de krant is een QR-code gepubliceerd. Scan deze code, vul zelf uw bedrag in en maak een (kleine) bijdrage over aan deze pelgrims ten bate van WensAmbulance Brabant.

DeMooiSonenBreugelKrant plaatst regelmatig een berichtje op hun website en facebookpagina over de voortgang van de fietstocht naar Santiago de Compestella.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>