Logo mooisonenbreugel.nl
Digisterker en Klik en Tik   | Fotonummer: 01e9b1
Digisterker en Klik en Tik (Foto: Adrie Neervoort)
Algemeen / Son & Breugel

Werken met de computer en met E-overheid

Son en Breugel - Samen met Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel gaan docenten van SonenBreugelVerbindt weer van start met twee series computercursussen. Voor beginners en voor mensen die al gewend zijn aan muis en toetsenbord. Elke cursus bestaat uit een serie van zes dagdelen (van twee uur) en wordt gegeven in de Bibliotheek in het Vestzak, boven in de cursusruimte. Natuurlijk is er altijd koffie of thee.

Klik & Tik de Basis

Een cursus voor beginners. Om de basisbeginselen te leren van de computer en de tablet, zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, of van het aanraakscherm van een tablet. Verder leert u om het internet op te gaan. Er wordt in kleine groepjes gewerkt, maximaal zes personen, onder leiding van drie of vier geduldige cursusleiders. Daarnaast kunt u thuis oefenen op uw computer of tablet. U werkt tijdens de cursus met uw eigen laptop of tablet. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen.

De cursusdagen zijn steeds op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 11, 18 en 25 september en 2, 9 en 16 oktober.

Internet en e-Overheid
Een cursus, met uitgebreid werkboek, waarin u onder andere leert hoe u op het internet informatie zoekt en aankopen doet. Ook hoe u bankzaken digitaal regelt en email gebruikt. Met veel aandacht voor het digitaal contact maken om zaken te regelen met de overheid (gebruik van DigiD). U leert bijvoorbeeld formulieren aanvragen, downloaden en insturen. Tevens wordt de digitale loketten van de eigen gemeente bekeken. En surft u rond op het online platform van u en uw dorpsgenoten, SonenBreugelVerbindt.nl. U sluit de cursus af met een certificaat. Op verzoek kan de Bibliotheek een laptop beschikbaar stellen, maar het is handiger om uw eigen laptop of tablet mee te nemen.

De cursusdagen zijn steeds op donderdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 12, 19 en 26 september en 3, 10 en 17 oktober.

Extra
Op 18 september is er van 16.00 - 17.30 uur een extra Computerspreekuur, waar extra vragen uit de computercursussen worden beantwoord. Maar ook vragen over smartphone, tablet of notebook mogen worden gesteld. Aanmelden is niet nodig.

Aanmelden
Voor meer informatie over de cursussen én om aan te melden, gaat u naar sonenbreugelverbindt.nl/cursus, of vult u een formulier in bij een medewerker van de Bibliotheek, tijdens de openingstijden. U kunt ook bellen naar 0499-473033. Beide cursussen zijn gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Son en Breugel. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding, dus snel aanmelden is slim.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>