Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Een weekend vol met activiteiten tijdens Breugels Festijn

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Het Breugels Festijn is inmiddels een traditie geworden in Breugel. Dit jaar wordt het Breugels Festijn een week eerder gehouden dan voorgaande jaren in verband met 75 jaar bevrijding Son en Breugel. Tijdens het Breugels festijn is er dit jaar dus op zaterdag 7 en zondag 8 september volop vertier, voor jong en oud. Rondom De Bongerd en De Boerderij vindt het Breugels Festijn plaats.

Redacteur: Emmy Grit

Zaterdag staat in het teken van de kindermiddag. Kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom en kunnen gebruik maken van de ballenbakwagen, ze kunnen komen knutselen, er kan worden getimmerd, er kunnen verschillende spelletjes gedaan worden. Verder kunnen de jonge bezoekers geschminkt worden en gebruik maken van het springkussen en kan er een ritje gemaakt worden op een pony. Natuurlijk mag een glas ranja, een frietje, een snack en ijsje niet ontbreken. Voor de grotere kinderen wordt er een stormbaan neergezet. Bij aanschaf van een stempelkaart voor vijf euro kunnen de kinderen aan de spelletjes deelnemen. De stempelkaart is bij de kassa te koop.

Op zaterdagavond staat de pubquiz op het programma. Vorig jaar was de pubquiz een groot succes waardoor het dit jaar niet mag ontbreken op het programma van het Breugels Festijn. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De pubquiz start om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur, waarna de feestavond tot 01.00 uur van start gaat. Er is een gevarieerd programma met liveoptredens van disco tot rock. DJ Stan staat garant voor de muziek.

Op zondag 8 september wordt vanaf 11.00 tot 17.00 uur de Bourgondische Mert gehouden met veel dans, muziek, lokale talenten en DJ Geert Verschuren. Voor het hele gezin is er van alles te doen, zelfs voor de allerkleinsten. U kunt genieten, meezingen en eventueel mee dansen tijdens het groot Brueghels A-meez(w)ing café. De middag wordt aan elkaar gepraat door Peter Jansen en Nancy van Heeswijk.

Op de markt zijn weer een aantal oude ambachten te bezichtigen en demonstraties bij te wonen, waaronder de palingrokerij en imkerij De Walhut. Dit jaar kunnen de bezoekers op de markt voor het eerst kennismaken met handboogschieten.

Tijdens het Breugels Festijn wordt er op zondag ook een rommelmarkt gehouden waar vele verschillende kraampjes uitgestald staan. Vanaf 11.00 uur proberen de verkopers hun waren aan de man te brengen.

Oproep
De organisatie is nog dringend op zoek naar twee stukken grastapijt van circa 2 x 3 meter. Heeft u nog iets liggen dat de organisatie mag gebruiken, neem dan contact op met Marleen, via breugelsfestijn@gmail.com.