Tijs Krol en Fenne van de Ven samen voor de landkaart
Tijs Krol en Fenne van de Ven samen voor de landkaart Foto: Wil Feijen

'Dit wordt een ervaring die we nooit meer zullen vergeten'

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Fenne van de Ven en Tijs Krol zijn twee studenten aan het Stedelijk College in Eindhoven. In het vierde jaar mag je kiezen uit een uitwisselingsreis naar China, Zuid-Afrika, Peru, Spanje, Italië of Indonesië. Fenne en Tijs hebben gekozen voor een reis naar Indonesië. Op 3 oktober reizen ze af. Er staat onder andere een bezoek aan een weeshuis op het programma. Daarvoor halen ze nu alvast geld op, zodat ze straks in Indonesië materialen kunnen overhandigen aan het weeshuis. Doneert u ook?

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Fenne en Tijs zijn allebei nog nooit buiten Europa geweest. Er staat hun een hele belevenis te wachten. Fenne: "Het leuke van een tweetalige opleiding op het Stedelijk College is, dat er jaarlijks een reis gemaakt wordt. In Indonesië gaan alle studenten apart in een gastgezin. Jouw Indonesische maatje in het gastgezin komt in april naar Nederland en verblijft dan bij ons in Son en Breugel." Op 3 oktober start de reis naar Indonesië. In totaal is het 17 uur vliegen om op de plaats van bestemming aan te komen. Tijs: "Gelukkig hebben we via Instagram al foto's gezien van ons gastgezin. Ook hebben we op school een film bekeken om alvast een indruk te krijgen over Indonesië. Een heel ander landschap, tempels, Boeddha's en andere gewoontes." Omdat de studenten niet in een hotel bivakkeren, maar in een gastgezin, maken ze vooral het 'gewone leventje' mee zoals daar jongeren leven en naar school gaan.

Speciale ervaring
Een speciale ervaring zal ook het bezoek aan een weeshuis zijn. Tijs en Fenne: "We kunnen ons er eigenlijk geen voorstelling van maken hoe het leven in een weeshuis in Indonesië is. We hebben een paar foto's gezien en dan kun je wel de conclusie trekken dat het er niet luxe uitziet. Het geld wat wij hier in Nederland ophalen wordt besteed aan het kopen van materialen die het weeshuis het hardst nodig heeft. In Indonesië is een mevrouw die alvast de materialen koopt, zodat wij ze ter plekke daar uit kunnen reiken." Tijs en Fenne hebben al de nodige acties gedaan om geld in te zamelen. Zo stond Fenne op de Jaarmarkt cupcakes te verkopen en heeft Tijs tijdens een familiedag donaties gevraagd en staat er een potje op zijn vaders bedrijf waar mensen geld in kunnen stoppen.

Geld doneren
Mochten lezers van DeMooiSonenBreugelKrant geld willen doneren voor het weeshuis in Indonesië dan kunnen zij tot en met 28 september geld overmaken op: NL31RABO0152745203 ten name van F.M Van de Ven, onder vermelding van 'Indonesië'. Fenne en Tijs zijn in oktober getuige hoe het geld daar een goede bestemming krijgt.