Wethouder Paul van Liempd komt naar het Energiecafé van SonEnergie
Wethouder Paul van Liempd komt naar het Energiecafé van SonEnergie Foto: Wil Feijen

SonEnergie houdt energiecafé met wethouder Paul van Liempd

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Na een lange en zonnige zomer bereidt SonEnergie zich al weer voor op een koude winter. Marianne Wagemans, de nieuwe voorzitter van SonEnergie, is blij te kunnen aankondigen dat ze dit najaar weer starten met een aantal activiteiten.

Zoals u gewend bent, organiseert SonEnergie periodiek energiecafés met een bepaald thema. Voor hun leden hebben zij meer in petto, zoals een energiescan die u van uw huis kunt laten maken. De warmtecamera is nog steeds door de leden te gebruiken om te onderzoeken waar warmte in uw huis weglekt.

Voor het eerstvolgende energiecafé op 3 oktober is het gelukt wethouder Paul van Liempd uit te nodigen. Sinds enkele maanden is hij de nieuwe wethouder duurzaamheid.

Als SonEnergie zijn ze erg benieuwd naar zijn eerste indrukken van de gemeente en zijn concrete voorstellen om de duurzaamheidsambities van de gemeente waar te maken. Samen met de buurgemeenten werkt de gemeente momenteel aan een Regionale Energie Strategie (RES). Hierin zullen afspraken gemaakt over waar, en hoeveel, duurzame energie moet worden opgewekt en in welke vorm. Wat betekent dit concreet voor Son en Breugel en hoe wordt dat in de nieuwe omgevingsvisie vastgelegd? Komen er bijvoorbeeld zonnepanelenvelden op agrarische percelen in het buitengebied, of wil de gemeente enkel de daken van bestaande gebouwen (woningen, stallen en bedrijfspanden) benutten? Is er ruimte voor windmolens? Kan er iets met de geluidswallen langs de snelweg? Wat kunnen inwoners van de gemeente verwachten als ze hun eigen woning gaan verduurzamen. Welke rol kan SonEnergie, samen met haar leden, in dit geheel spelen, bijvoorbeeld in de vorm van een postcoderoosproject of met een Vereniging van Eigenaren?

Kortom, het belooft een spannende en informatieve avond te worden waar u als lid en inwoner van de gemeente, ook uw steentje bij mag dragen. Ook niet leden zijn welkom. SonEnergie hoopt natuurlijk dat niet leden na deze informatieve avond lid worden.

Wilt u kennis maken met Paul van Liempd? Dan nodigt SonEnergie u van harte uit voor een energiecafé om met hem in dialoog te gaan. Son en Breugel daadwerkelijk verduurzamen kan immers alleen samen!


U bent welkom op 3 oktober om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur in het sportcafé van De Landing aan de Rooijseweg.