Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b21c2b
Foto: Ingezonden
sport

Achttal Springbokken lopen halve marathon

Voor een achttal Springbokken stond zondag 20 oktober in het teken van de halve marathon in Amsterdam. Met ruim 19.000 deelnemers uit maar liefst 140 landen is dit de grootste halve marathon van Nederland.

De weersvoorspelling was, in tegenstelling tot de week ervoor bij de marathon in Eindhoven (te warm), nagenoeg perfect voor een evenement als dit. Daar waar Son en Breugel een groot deel van de zondag in de regen door moest brengen, was het in Amsterdam heerlijk loopweer. Circa 14 graden, geen spatje regen en zelfs een klein zonnetje aan het einde van de middag.

De TCS Amsterdam Marathon heeft al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. In de ranglijst snelste marathonsteden bezit de grootste marathon van Nederland de zesde plaats. Het parcours van de halve marathon begint met een ronde door onder andere het centrum van Amsterdam. Hoogtepunten in het parcours zijn de passage langs het Rijksmuseum, langs de Amstel, door het Vondelpark en als hoogtepunt de finish in het Olympisch Stadion. Dat het parcours één van de snelste is, hebben ook de Springbokken mogen ervaren, er werden de nodige PR's verbroken. De lopers hebben genoten en kijken trots en voldaan terug op een zeer geslaagde dag. Op naar een volgende uitdaging.

Lijkt het jou ook leuk om in clubverband te lopen en aan mooie evenementen, groot of klein, mee te doen? Sluit dan eens aan bij één van onze trainingsavonden, je mag altijd een maand 'proeflopen' alvorens te beslissen of het iets voor je is. Ook als je nog niet hardloopt of het lopen weer wilt oppakken kun je bij hun terecht. Kijk voor meer info op hun website of stuur een mail naar loopgroepspringbokken@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>