Logo mooisonenbreugel.nl
Het 'loslaten' van de 4000 eendjes tijdens de laatste editie in 2018   | Fotonummer: 747952
Het 'loslaten' van de 4000 eendjes tijdens de laatste editie in 2018 (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Tal van verenigingen enthousiast over verkoop Lucky Duck Race loten

Son en Breugel - Acht verenigingen waren vertegenwoordigd op de informatieavond van de Lucky Duck Race 2020. In een zaal van Thermae in Son en Breugel. Aan de wanden en op de tafels was veel promotiemateriaal zichtbaar over de aankomende Lucky Duck Race. Tien verenigingen hadden aangegeven interesse te hebben om loten te gaan verkopen voor deze ludieke race om zo niet alleen een goed doel te steunen, maar ook hun eigen clubkas te spekken.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Harmonie Pro Honore et Virtute en het HOi-huis waren verhinderd. In de zaal zaten buurtvereniging GeHurtErbij, Avanti, Stichting Goud voor Oud, Zonnebloem Son en Breugel, buurtvereniging Orionlaan, stichting MeeDoenWerkt, korfbalvereniging De Corridor en Bijna Thuis Huis Madelief aandachtig te luisteren.

Informeren
De avond was bedoeld om de eerste clubs en verenigingen die zich al vroeg hadden aangemeld te informeren over wat een eendenrace zoal inhoudt. Henk Achten en Richard Kok van de Lions Club Son en Breugel e.o. informeerden de aanwezigen over de mogelijkheden en kansen die het verkopen van loten van de Lucky Duck Race hun kan bieden.

4000 badeendjes
De Lucky Duck Race is een heus badeendjesrace met maar liefst 4000 eendjes die vanaf de voetgangersbrug achter park Vroonhoven met elkaar de strijd aangaan tot voorbij de Dommelbrug Veerstraat nabij het Oranjeveld. Dat vindt plaats op Koningsdag, maandag 27 april 2020.

Prijzenpakket
Voorbij de brug worden ze keurig opgevangen in de fuik en de eerste veertig die daardoorheen gaan, komen in aanmerking voor leuke prijzen. Waaronder een aantal geldprijzen van 300 euro, 200 euro en 100 euro, een boodschappencheque van PLUS Verhoeven, diverse cadeaus van Thermae, winkels en horeca.

Goede Doelen
Voordat het zover is moeten er eerst nog in totaal 4.000 loten worden verkocht; de nummers op de loten komt overeen met de nummers op de eendjes. Elk lot kost 3 euro; daarvan gaat de helft naar de lotenverkopende verenigingen. De verdere netto-opbrengst gaat naar vier lokale goede doelen; t.w. vereniging De Zonnebloem Son en Breugel, Kindervakantie(spel)weken, Het Bijna Thuis Huis Madelief en Sun in Ghana.

Extra bonus
Bij de laatste editie van de race in 2018 verkocht de Harmonie PHEV de meeste loten, namelijk elfhonderd stuks. Buurtvereniging Gehurterbij werd tweede met vijfhonderd verkochte loten. Dat is natuurlijk niet alleen een strijd om de eerste plaats, want de vereniging die de meeste loten verkoopt en/of hiervoor de origineelste manier bedenkt, komt nog in aanmerking voor een extra bonus.

Steun de verenigingen
Op de website www.luckyduckrace.nl staat binnenkort vermeld welke verenigingen met de verkoop gaan starten. Daar staan zeker de aanwezige clubs en verenigingen van deze informatieavond bij. De loten zijn voor 1 december te koop bij deze clubs en verenigingen. Dus steun het goede doel en uw club en vereniging en koop die loten.

XL-eend
Henk Achten heeft nog een tip voor ondernemingen. "Verras uw medewerker dit jaar met een Lucky Duck Race lot in zijn of haar kerstpakket." Zo steunt u als bedrijf het goede doel en maakt de medewerker kans op een leuke prijs. Een enkele vereniging gaat ook aan de slag met het verkopen van de zogenaamde XL-sponsor eenden; met name bedrijven kunnen voor 100 euro een XL-eend kopen. Deze kunnen zij dan pimpen in de bedrijfskleuren. De kopers van een XL-eend maken kans op een prijs, oorkonde en eeuwige roem als de meest mooi gepimpte en/of de snelste XL-eend.

Aanmelden
Ben je als vereniging ook geïnteresseerd in het spekken van de clubkas en was je niet aanwezig op de infoavond, geen probleem. Aanmelden kan nog steeds via info@luckyduckrace.nl of door te bellen naar Richard Kok 06-41901060. Of kijk voor meer informatie op www.luckyduckrace.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>