Logo mooisonenbreugel.nl
Veel bewoners waren naar het tweede inloopuur gekomen   | Fotonummer: 0a53e3
Veel bewoners waren naar het tweede inloopuur gekomen (Foto: Adrie Neervoort)
gemeente

Buurt laat zich horen tijdens inloopuur gemeente

Son en Breugel - Het tweede inloopuur van de gemeente Son en Breugel werd drukt bezocht. Dit keer werden de inwoners in het Vestzaktheater ontvangen. De bewoners van de Zuiderkruislaan en Orionlaan maakten gebruik van het inloopuur om de raadsleden erop te wijzen dat de voorgenomen ontsluiting van een nieuwbouwproject geen goed idee is.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het gaat om een ontsluiting van een locatie waarop een aantal nieuwbouwwoningen komen te staan. De woningen worden gebouwd op de hoek Planetenlaan/Eind door Van Wanrooij in samenwerking met Ballast Nedam. Het gaat om circa 49 koopwoningen. Tijdens een presentatie op 16 september bleek de in- en uitgang voor deze locatie uit te komen in de wijk waar de Zuiderkruislaan en Orionlaan onderdeel van uitmaken.

Onveilig
Volgens de bewoners van deze straten is dit een onwenselijke situatie. Voor de aanleg van deze ontsluiting zouden er bomen gekapt moeten worden en verdwijnt de speeltuin. De verwachting is dat er verkeersoverlast zal ontstaan en onveilige verkeerssituaties in de buurt gaat opleveren. "Er is een beter en goedkoper alternatief. Gewoon een ontsluiting op Eind", aldus de bewoners.

Duidelijk signaal
De aanwezige raadsleden gingen in gesprek met de bewoners en beloofden de informatie mee te nemen in het debat over de nieuwbouwlocatie. De bewoners zien dit dan als een eerste én duidelijk signaal naar de politiek. Zij gaan ervan uit dat de inbreng van deze avond ook met de projectontwikkelaar wordt besproken.

Wilt u ook een inloopuur bezoeken? Of heeft u een idee dat u wilt delen met de raadsleden? Mail dan naar burgemeester Hans Gaillard (email: h.gaillard@sonenbreugel.nl) en/of raadsgriffier Frans den Hengst (email: f.denhengst@sonenbreugel.nl of griffie@sonenbreugel.nl).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>