Logo mooisonenbreugel.nl
Het boren van de palen    | Fotonummer: b5a80c
Het boren van de palen (Foto: DeMooiSonenBreugelKrant)

Start bouw vleermuizentoren

Son en Breugel - Afgelopen maart besloot het college van B&W om een vleermuistoren te bouwen in park Vroonhoven. Vandaag vrijdag 29 november werden de betonpalen voor de fundering geplaatst. 

Vier palen worden trillingsarm in de grond geschroefd en gevuld met beton. Hierop zal de constructie van de vleermuistoren komen te staan. De werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd door Bufix Funderingstechniek uit Son en Breugel.

De toren biedt straks deze beschermde diersoort een alternatieve verblijfplaats als de monumentale kerktoren van de voormalige Sint Petrusbandenkerk gerestaureerd wordt. Het college had al eerder besloten om het rijksmonument te restaureren. In de toren verblijven vleermuizen, die deels al lang in de kerktoren aanwezig zijn en deels uit de opvang van vleermuizen uit de naastgelegen voormalige Sint Petrus bandenkerk. Omdat er vleermuizen in de kerktoren verblijven, is er vanwege de beschermde status bij restauratiewerkzaamheden een uitwijkplaats voor hen nodig. Een vleermuistoren in het nabijgelegen park Vroonhoven biedt deze oplossing.

De vleermuistoren in Vroonhoven kan straks opnieuw ingezet worden bij de eventuele planvorming van de voormalige Petrus bandenkerk tot dorpshuis en bij verdere gebiedsontwikkelingen in de directe omgeving.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>